2019 yılı itibari ile askeri personel alımı ilanlarında da artış görülmüş olmakla birlikte günümüzde birçok kişi tarafından bu askeri mesleklere olan ilgi de artış göstermiş bulunuyor. Özellikle son zamanlarda yapılan PÖH, JÖH ve diğer askeri alımlara olan talep de göz önüne alındığında ülkemizin en çok tercih edilen meslek grupları arasında JÖAK personeli de yer alıyor. Jandarma Özel Asayişi Komutanlığı olarak ifade edilen bu meslek grubu TSK’nın en önemli operasyonlarını yerine getiren elit birimlerden oluşmaktadır. Bu birim çalışanlarına ilişkin detaylı bilgiler ve 2019 yılı itibari ile maaş bilgileri ise haberin devamında yer almaktadır.

JÖAK Çalışma Şartları ve Diğer Detaylar

TSK mensupları arasında yer alan subay, astsubay ve uzman çavuşlar arasından gönüllü olanların FOÇA Jandarma Komanda Okulu’nda gördükleri eğitim ile bu birimlere personel alımı gerçekleşmektedir. Bu birliğe girmek isteyen rütbeli TSK personeli dikelce ile ilgili birimde 16 hafta eğitime tabi tutulmaktadır.Hayli zor eğitimler sonucunda ise önemli operasyonlarda görev almakta ve en zorlu şartlarda vatanı koruma görevini üstlenmektedir.

2019 JÖAK Maaşları Ne Kadardır?

JÖAK olarak görev yapan timler en az 5.000 ₺ ile 8.000 ₺ arasında maaş almakta olup ayrıca personelin doğu bölgelerinde görev alması, operasyon başına ücret gibi ek ücretleri de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra aynı zamanda devletin sağlamış olduğu konut olanakları, aile yardımı ve diğer kamu personeli haklarından da yararlanmaktadır. Operasyon başına ise 200 ile 600 ₺ arası ücret alabilmektedirler.