Ülkemizde bir milyondan fazla taşeron işçisi bulunmakta olup ilgili KHK ile kamuda çalışan işçiler kadroya geçme olanağı bulmuştu. Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde çalışan 200 binden fazla işçi kamu işçisi olarak çalışamaya başladı. Kamu işçisi olarak görev yapan işçilere zam haberleri gündemdeki yerini korurken geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olan İZENERJİ firması ile DİSK’e bağlı olan Genel-İş İzmir 2 Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan bu sözleşmeye göre ise belediye şirketine geçen işçilere zam yapıldı. İşte habere ilişkin detaylar.

İşçilere 1080 TL Zam Yapıldı

İzmir Belediye Başkanı tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesi ile İZENERJİ şirketinden çalışan 800 taşeron işçi kadroya alındı. Bu kapsamda belediye işçileri ilgili 696 sayılı KHK ile kadroya geçmeleri durumunda Toplu İş Sözleşmesinden yararlanamıyordu. Bu duruma karşı farklı çözümler geliştiren İzmir Belediye Başkanı, İzmir’de imzalanan sözleşme ile her işçiye en az 920 TL ile 1080 TL arasında değişen tutarda zam yapılmasını sağladı. İşçilerin yüzünü güldüren bir başka haberde işçilerin ikramiye tutarlarında da artış olacak olması şeklinde ifade edildi.

KHK Mağdurları İçin Çalışmalar Sürüyor

Özellikle ilgili KHK ile kadroya geçen işçilerin birçoğu toplu iş sözleşmesinden yararlanamıyordu. İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise bu kapsamda mağdur olan işçiler için çalışmalarını sürdürdüklerini ve bir formül ortaya koyacaklarını açıkladı. Soyer Twitter hesabından paylaştığı mesajda şunları ifade etti: "Sözleşmede yer almayan diğer KHK mağdur arkadaşlarımız mağduriyetini giderebilmek için, Meclis toplantımızda gündeme getireceğiz".