Ceza evlerinde görevlendirilen İnfaz ve koruma memuru kadrosu maaşları ne kadar? Adayların merakla sorduğu bu sorunun detayları.

Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne farklı kadrolarda çok sayıda memur alım ilanları açıklanmıştı. Adaylar başvurularını yapmalarının ardından eski adıyla gardiyan, (İKM) İnfaz ve Koruma Memuru maaşları ne kadar olduğunu ve yeni göreve başlayan İKM 2019 maaşının ne kadar olduğunu bu kadroda görev yapan çalışanların ne iş yaptığını aktarmak istiyoruz.

İKM NE İŞİ YAPAR?

Adalet Bakanlığının taşra birimlerinde bulunan ceza evlerini iç güvenliğinden sorumlu görevlilerdir. Cezaevlerinde görevlendirilen bu kadrodaki memurların maaş ve özlük hakları tayin ve görevde yükselmeleri için ceza ve tevkifevleri yönetmelikleri bulunuyor. Vardiyalı çalışma esaslarına göre çalışan bu kadrodaki çalışanların ilk göreve başladıklarındaki maaşları ne kadar?

İNFAZ VE KORUMA MEMURU MAAŞLARI NE KADAR?

15 temmuz tarihi itibari ile yeni göreve başlamış olan 9/3 derecesindeki lise mezunu infaz ve koruma memurunun bekar ve çocuğu olmadan haliyle alabileceği maaş net; 3.772,88 Tl'dir. Evli eşi çalışmayan ve iki çocuğu bulunan İKM'nin 15 Temmuz tarihi itibari ile maaşı ise 4.296,3 Tl'dir. Bu maaşlarda Bireysel emeklilik kesintileri de dahil olarak hesaplanmıştır. İKM kadrosunda çalışanların görevde yükselmeleri ile İKBM kadrosunda çalışabilmektedirler. Evli 2 çocuğu olan eşi çalışmayan yeni göreve başlayan baş memur 4.304,95 tl maaş almaktadır.

İŞİN OLSA