Ülkemizde kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik belirli dönemlerde kadrolu ya da sözleşmeli şekilde farklı pozisyonlarda memur alımları yapılmaktadır. 2016 yılı içerisinde de yapılacak olan bu memur alımlarının yanı sıra yaz aylarına doğru da Kamu Personel Seçme Sınavı 2016 sınavı yapılacak. Bu sınava girecek olan adaylar ise şimdiden araştırmalarını yapmaya başlamış ve hangi memur pozisyonuna yönelik tercihler yapılması gerektiğine karar verilmeye çalışılmaktadır.

Kamu personeli seçme sınavı sonucunda işe başlamak üzere tercih yapan kişilerin karşısında en güzide memurluklardan birisi olan gümrük memurlukları çıkmaktadır. Gümrük memurları, ülke sınırlarında görev almaktadır ve ülkelere giriş ya da çıkışlar sırasında gerekli olan evrak denetlemelerinin yanı sıra ülke sınırlarındaki karayolu denetlemelerinde de görev alan gümrük memurları, yapılan memur alımlarında her sene kendilerine yönelik bir kadro bulmaktadır. Bu kadroların sayısı ise her sene farklı olmaktadır. Gümrük kapılarımızda görev alacak olan gümrük memuru maaşları ise başlangıçta 2 bin 750 lira olarak karşımıza çıkmaktadır ve bu alınan en düşük ücrettir. Bu ücret çalışma süresine ve çalışılan gümrük kapısına göre farklılık göstermektedir. Çünkü ülkemizdeki bazı gümrükler diğerlerine göre daha yoğun olarak çalışmaktadır. Bu bölgelerde çalışan kişilerin aldıkları ücretler ise 4 bin 500 liraya kadar ulaşmaktadır.

Oldukça güzel ücretlere çalışan gümrük memurlarının çalışma saatleri ise aylık dönemlerle değişebilmektedir. Gündüz ve gece çalışanlarıyla beraber farklılaşan çalışma saatleri, vardiya usulü ile belirlenmektedir. Ailevi durumların problem yaratmasını engellemek için de bu kişilerin sürekli olarak gece çalışması engellenmiş oluyor. Gümrük memurlarının görevleri bunlardan ibaretken, gümrükten geçemeyen bazı ürünlere yönelik rapor hazırlama işlemleri de yapabilmektedirler. Gerekli ücretin ödenmemesi ya da sağlıklı bulunmayan ürünlerin de bu sayede ülkeye giriş çıkışları engellenmiş olmaktadır.