Gardiyan Maaşları 2016

2016 yılında gerçekleşecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın yaklaşmasıyla birlikte birçok insan kadro açılacak bölümlerle ilgili araştırmalara başlamış durumdadır. Lise mezunlarının girecekleri genel yetenek ve genel kültür sınavında tercih edilmesi muhtemel olan gardiyan alımlarına yönelik araştırmalar da bundan dolayı büyük artış göstermiştir. Yapılacak olan alımlarda nasıl bir çalışma alanının beklendiği ve alınan ücretler en çok merak edilen konular arasındadır.

Bilinmesi gerekmektedir ki KPSS sınavı ile yapılacak bu alımlar, Adalet Bakanlığı tarafından sene içerisinde birçok kez sınav yapılarak gerçekleştirilmektedir. Hepimizin bildiği üzere gardiyanlar cezaevlerinde görev yapmaktadırlar ve cezaevlerinin asayişini sağlamakla görevlidirler. Bu meslek dalına yönelik ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Çünkü eski cezaevleri yenilenmekte ve kapasiteleri artırılmaktadır. Bundan dolayı da gardiyan ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Gardiyanların çalışma alanları görev ya da mevki olarak bakıldığında çok zorlu bir alandır. Sürekli olarak görev yapılan cezaevi içerisinde çalışan gardiyanlar, mahkumların arasında meydana gelen kavga ve atışmaları engellemenin yanı sıra onların ve diğer gardiyanların can ve mal güvenliğini sağlamakla görevlidirler. Bundan dolayı bu meslek dalında faaliyet göstermek isteyen kişilerin kendilerine güvenmeleri ve zorluklarla mücadele edecek bir yapılarının olması gerekmektedir. Adalet Bakanlığı’nın yaptığı gardiyan alımlarında adaylar öncelikli olarak sınava girerler ve başarılı bir sonuç almaları halinde Adalet Bakanlığı görevlileri tarafından mülakata sokulurlar. Bu süreci de başarılı bir şekilde atlatan kişiler, görevlerine başlayabilirler.

Genel olarak baktığımızda Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan gardiyan maaşları, hepinizi tatmin edecek bir miktardadır. Öyle ki 2016 yılında güncellenen ücretlerle birlikte gardiyanlar 2 bin 400 lira gibi bir ücret almaktadırlar. Ayrıca temmuz ayında bu ücretler yenilenecek ve zamlı bir şekilde maaşlarını alacaklar.