Futbolcu Maaşları 2016

Her toplumun kendine ait adeta yöresel hale gelmiş tutkuları olduğunu söyleyebiliriz. Türk toplumununda yüzyıllardır dur durak bilmeyen tutkuları arasında futbol yer almaktadır. Daha küçük yaşlarda başlayan bu tutkunun peşinde koşan birçok birey, şuan dünya genelinde milyonlarca kişinin beğenisini toplayan takımlarda kendi yeteneklerini sergilemekte ve bu da bizi oldukça memnun etmektedir.

Türk Bayrağı’nın da avrupanın diğer ülkelerinde dalgalanmasıyla devam eden bu tutku şuan için ülkemizde birçok kişiye örnek olmuştur.Birçok noktada kurulan futbol okullarında genç yetenekler keşfedilmeye çalışılmakta ve bu kişilerin profesyonel anlamda futbolcu olmaları için büyük çalışmalar yürütülmektedir. Özellikle büyükşehirlerde bulunan merkez takımların anadolunun diğer illerinde açtıkları futbol okullarında bu keşifler gerçekleştirilmekte ve son üç dört yılda oldukça büyük oyuncular keşfedilmiştir. Bunun en güzel örneği ülkemizde küçük bir ilçe takımında top oynamakla futbolcu kariyerine başlayan Arda Turan’ı gösterebiliriz. Kendini geliştirmesiyle beraber önce ülkemizde büyük takımlarda oynayan Arda, şuan dünya devi olarak bilinen Barcelona’da top koşturmaktadır. Arda’nın bu başarısı ülkemizde her kesimden yani her takımın taraftarı tarafından takdir edilmektedir.

Söylemimiz o ki, eğer futbola yönelik ilginiz ve yeteneğiniz varsa bunun peşinden koşmanızdır. Çünkü kendinizi geliştirmenizle beraber başarıyı yakalamış oluyor ve bu başarının da ödüllerini uzun vadede alıyorsunuz. Hem tutku haline gelmiş olan futbolu yaşıyor, hayranlarınıza da yaşatıyorsunuz, hem de normal bir işte çalışarak kazanacağınız ücretleri belki bir günde elde ediyorsunuz. Öyle ki futbolcu maaşlarına baktığımız zaman karşımıza milyarlar ve milyon dolarlar çıkmaktadır. Amatör bir takımda futbolculuk yapan kişilerin aldıkları ücretler aylık 2 bin liradan başlarken profesyonel takımlarda elde edilen gelirler aylık 80 bin ile 90 bin liradan başlamaktadır. Bu ücretler artarken birçok oyuncu da senelik milyon dolarlar kazanmaktadır.