Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, birçok vatandaşın olduğu gibi engelli vatandaşların da bayram ödemesi ile ilgili bekleyişleri sürüyordu. Birçok engelli vatandaşın beklediği engelli maaşlarının bayram öncesi yatırılması konusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından bir açıklama geldi. Buna göre engelli vatandaşlara ödenen engelli maaşları da bayramdan önce hesaplarda olacak. İşte habere ve bakanın açıklamasına ilişkin detaylar.

Engelli Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Binlerce engelli vatandaşın merakla beklediği maaşların bayramdan önce ödenmesi konusunda Bakan Selçuk’tan bir açıklama geldi. Bu açıklamaya göre engelli vatandaşlar da maaşlarını bayramdan önce alacak olup bakanın açıklamasında yer aldığı gibi ödemeler bayramdan önce 9 Ağustos tarihinde hesaplarda olacak. Konuya ilişkin Bakan Selçuk’un tam açıklaması ise şu şekilde “Ödemeler bayramdan önce hesaplara yatırılacak olup tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin bayramlarını tebrik ediyorum” şeklinde ifadelere yer verdi.

Engelli Maaşlar Ne Kadar Oldu?

Bu yıl başında asgari ücret artışı sebebi ile başta engelli maaşları olmak üzere birçok kalemde artış görüldü. Buna göre engelli maaşları da artış göstermiş olup yüzde 40 ile 69 arası engeli bulunan vatandaşlara 480.22 TL ödeme yapılırken engeli yüzde 70’ün üzerinde olan vatandaşlara ise 720.33 TL aylık ödenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca ocak ve şubat ayında maaşını zamlı almayan vatandaşların maaşları 790.14 TL ile 526.76 TL olarak belirlendi.