Binlerce emeklinin Kurban Bayramı öncesi yüzünü güldürecek olan haber Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi. Özellikle yaz boyunca hem enflasyon zammı uygulanan maaşlarını erken alacak olan emeklilere bir müjdeli haber de bakan tarafından yapılan açıklama sonrası gelmiş oldu. Çalışma bakanı tarafından yapılan açıklamada emeklilere ödenecek olan maaş farkı ödemesi temmuz ayı bitmeden ödenecek. Bayram öncesi emeklilerin yüzünü güldüren açıklamaya ilişkin detaylar ise haberin devamında yer alıyor.

Emeklilere Ne Kadar Fark Yatacak?

Emeklilerin yüzünü güldüren habere göre bu ay içerisinde hesaplarda olması beklenen maaş farklarından 2.3 milyon emeklinin yararlanması bekleniyor. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada Emekli Sandığı kapsamında emekli maaşı, yetim, malul, vazife malulü, dul aylığı alanlara toplamda 500 milyon ₺ tutarında maaş farkı yatırılacak olduğu belirtilmiştir. 2.3 milyon kişinin yararlanacağı ödemeden aylık alan olanlara bankaları ve PTT şubeleri aracılığı ile ödemelerin gerçekleştirileceği açıklanmıştır.

Fark Ne Zaman Hesaplara Yatacak?

Yapılan açıklamaya göre 2,3 milyon emekli bireyin banka hesaplarına toplamda 500 milyon ₺ değerindeki ödemelerin ilgili bankalar ve PTT şubeleri aracılığı ile 25 Temmuz 2019 tarihi itibari ile ödeneceği açıklanmıştır. SSK kapsamında aylık alanlar ise 26 Temmuz, BAĞ-KUR kapsamında ödeme alanlara ise 25 ile 28 Temmuz arasında zamlı maaşlarının ödeneceği belirtilmiştir.