Ülkemizde birçok çalışan ve emekli olmayı düşünen bireylerden biri de emekli oldukları zaman kadar maaş alacaklarıdır. Bunu yanı sıra emekli olanlar için maaşların daha sonra yükseltilip yükseltilemeyeceği gibi konular emekli olan ve olmayı düşünenler tarafından merak ediliyor.

Emekli Olduktan Sonra Maaşlar Yükseltilebilir Mi?

Emekli maaşını yükseltmek isteyenler için çalışılan dönemde bu artış sağlanabilmekte olup emekli olduktan sonra maaşı arttırmak mümkün olmamaktadır. Zira yüksek maaş almak için SGK’ya bildirilen primin esas kazancın yüksek olması gerekmektedir. Bunun için de prim ikram ek ödemelerin primi esas kazanca eklenip gösterilmesi gerekmektedir. Bu da ancak çalışılan dönemde gerçekleşmektedir.

Çalışırken Maaş Nasıl Yükseltilir?

Emekli olduktan sonra yüksek maaş almak isteyenlerin çalışılan dönemde birden fazla işte çalışarak SGK’ya bildirilen esas kazancın yüksek olması gerekmektedir. Aynı zamanda farklı SGK kollarında çalışanların da son üç buçuk yıl içerisinde tavandan ücret bildirip SSK’dan yani 4/A statüsünden emekli olması durumunda yine maaşlarda artış olacaktır.

Yüksek emekli maaşı almak isteyenler için en büyük etken aylık kazanç olup özellikle bu durumda bireylerin maaşının asgari ücretten değil de asıl tutar üzerinden gösterilmesinde ısrarcı olması gerekmektedir. Birçok işte aynı anda sigortalı çalışmak da bir ayda 30 gün çalışmış sayılacağından kazanç toplamı yüksek gözükecektir. Bu sebeple de bireyler ikinci bir sigortalı işte aynı anda çalışmaya sıcak bakabilir.