Ülkemizin dört bir yanında bulunan üniversitelerin diş hekimliği fakültelerini bitiren adaylar bilindiği üzere diş hekimi pozisyonuna ulaşmaktadır. Buna göre isteyen hekimler kendi işini yapmakta, isteyenler özel sektörde iş imkanlarını değerlendirmekte isteyenler ise kamu kurumlarına ilk defa ve yeniden atama kurası ile atanmaktadır.

Peki diş hekimliği fakültelerinden mezun diş hekimleri ne kadar maaş alıyor? İşin Olsa ekibi olarak diş hekimlerinin 2018 yılı özel sektör ve kamu kurum maaşlarının ne kadar olduğunu sizlere duyuruyoruz. Bu mesleği seçmek istiyorsanız maaşlar hakkında bilgi edinmiş olacaksınız.

DİŞ DOKTORU MAAŞLARI 2018

Öncelikle Sağlık Bakanlığı bünyesinde yani kamu kurumlarında görev yapan diş doktorlarının 2018 yılı maaşlarına bakalım. Buna göre kamu kurumlarında mesleğe yeni başlayan diş doktorları ortalama olarak 4 bin 500 - 5 bin lira civarında maaş almaktadır. Ancak bu tutara ay sonunda döner sermaye geliri de eklenmekte ve maaşlar daha da yükselmektedir. Mesleğinde eski olanlar daha çok maaş almaktadır.

Peki özel sektörde çalışan diş doktorları ne kadar maaş alıyor? Buna göre diş doktorları özelsektörde genel olarak daha fazla kazanıyor ancak yeni açılmış ufak hastanelerde genel olarak maaşlar 3 bin 500 - 4 bin liradan başlamakta olup hastanelerin büyüklüğüne göre maaşlar 10 bin liraya kadar yükselebilmektedir.