Doktorluk mesleği her daim kutsal, prestijli ve yüksek maaş getirisi olan bir meslektir. Doktor maaşları hizmet yılı, çalıştığı bölge, eğitimi, uzmanlığı, tecrübesi ve başarısına göre maaşlarında değişkenlik söz konusudur. Yeni işe başlayan bir doktorlar 2020 yılı içerisinde 6.163 TL ile 6.842 TL arasında maaş almaktadır.

Tecrübeye Göre 2020 Diş Hekimi Maaşları Nedir?

Uzman doktorlar, 2020 yılı için uygulanan zam ve enflasyon oranlarına göre maaş almaktadır. Aynı zamanda göz, kulak-burun-boğaz, kalp ve damar, ruh ve sinir hastalığı gibi belirli alanlar da uzmanlaşmış doktorlar tecrübesine göre maaş almaktadır. Örneğin;

  • 5 yıl meslekte tecrübesi olan uzman diş doktoru 8.250 TL,
  • 10 yıl meslekte tecrübesi olan uzman diş doktoru 8.500 TL,
  • 15 yıl meslekte tecrübesi olan uzman diş doktoru 8.750 TL,

şeklinde aylık maaş almaktadır.

Pratisyen doktorlar, genellikle işe yeni başlayan ve herhangi bir alanda uzmanlık almamış kişilere denir. 2020 Pratisyen doktor maaşları yaklaşık 7.000 TL civarındadır. Aynı zamanda görev yerleri ve çalışma yılları maaş miktarını etkilemektedir.

Özel de doktorluk yapan kişiler bazı yerlerde Usd veya Euro şeklinde maaş almaktadır. Özel de doktorluk yapan kişilerin maaşları tecrübesine göre değişkenlik göstermektedir. İşe yeni başlamış kişiler 3.000 ile 4.000 TL arasında maaş alırken tecrübesi olan doktorlar 10.000 dolar maaş almaktadır.

Asistan doktorlar, kamu ve özel hastanelerde çalışması durumunda maaşlarında değişkenlik söz konusudur. Aynı zamanda doktorların nöbete kalmaması ya da ameliyata girmemesi durumunda maaş oranlarında değişkenlik görülebilir. Özel hastanelerde çalışan asistan doktorlar 8.000 TL maaş almaktadır. Ayrıca eğitimi devam eden ve tıp fakültesi öğrencisi olan kişiler çalıştıkları durumda 1.500-2.000 TL arasında kazanç elde edebilir. Ancak bu ücretlere nöbetler ve diğer yan haklar ekli değildir.

2020 ve 2021'de Diş Hekimi Ataması Yapılacak mı?

Kamuya diş hekimi atamaları ÖSYM üzerinden merkezi atamalar ile yapılmaktadır. Sağlık personeli atamaları önceki yıllardan daha fazla yapılmaktadır. 2020 yılında gerçekşeşen alımlarda sona tamalarda 419 diş hekimliği atanmıştır. 2020 yılı sona ermeden 18 bin personel alımı daha beklenmeketdir. Buna göre yeni açılacak olan hastanelerde de çok sayıda diş hekimi kadrosu açığı olacaktır. Alımlardan anında haberdar olmak için işin olsa sosyal medya sayfalarını takip edebilirsiniz.

İŞİN OLSA