Özellikle zorlaşan ekonomik şartlar sebebi ile geçim sıkıntısı yaşayan ve dar gelirli ailelere devlet desteği olanağı sunulacak. Bu kapsamda ilgili kanun tasarısında yer alan şartları sağlayan ailelere 5 bin TL maddi destek verileceği ifade edilmiş olup, bu destekten yararlanmak isteyenlerin sağlaması gereken sağlaması gereken şartlar ve destek ödemesine ilişkin detaylar haberin devamında yer almaktadır.

Teklif Meclise Sunuldu

TBMM’ye sunulan kanun tasarısından biri de CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından hazırlanan kanun teklifi kapsamında geçim sıkıntısı yaşayan ailelere 5 bin TL maddi destek sağlanması gündeme geldi. Bu tasarıya göre evine 5 bin 238 TL’den az maaş giren her 4 kişilik aileye devletin yardımda bulunması istendi. Çalışma yoksulluk sınırı altında olan ailelere bu yardımın yapılacağı açıkladı.

Ne Kadar Ödeme Yapılacak?

İlgili kanun tasarısında yoksulluk sınırı altında yaşayan ailelere 5 bin 238 TL maddi destek sağlanacağı ifade edildi. Kanun tasarısına ilişkin açıklamada Mahmut Tanal, İsviçre’de devletin temek ihtiyaçlar için kişi başına 986 Frank uygulamasından yola çıkarak Türkiye’de de aynı uygulamanın hayata geçmesi için çalışma yaptıklarını ifade etti. Uygulamaya göre tasarının kanunlaşması durumunda aynı şekilde dar gelirli ailelere 5 bin TL maddi yardım yapılması gündeme gelecek.

Yoksulluk Sınırına Göre Değişecek

TÜİK tarafından her yıl açıklanan açlık ve yoksulluk sınırına göre bu ödemenin yapılacağı açıklandı. Bu uygulama ile yoksulluk sınırının altında kimsenin yaşamamasının istendiği belirtildi.