Taşeron ve kamu işçilerine 4 taksit şeklinde ödenmesi planlanan ilave tediye ödemeleri aralık ayında hesaplara yatırılacak. İşçilerin maaş durumuna göre farklı tutarlarda ödenecek olan bu ödemelerde en az askeri ücret ile çalışan işçilere 792 TL ödenecek. Aralık’ta yapılacak olan bu ödeme ile ilave tediyelerin son taksiti de ödenmiş olacak.

İlave Tediye Takvimi

İlgili KHK kararı ile taşerondan kadroya geçen işçilere 2019 yılı içerisinde üç yıl taksit ile ödenecek olan ilave tediye tarihleri belli olmuştu. 200 binden fazla işçiyi ilgilendiren haberde işçilere ödenmesi planlanan ve 2019 yılı ilk taksit ödemeleri Ramazan Bayramı öncesi yapılmıştı. Yılın ikinci taksiti ise yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ödenecek olup işçilere ödemeleri 9 Ağustos 2019 tarihinde banka hesaplarına yapılacak. Yılın diğer yarısında ödenmesi planlanan üçüncü taksitin ise zamanı belli oldu. Buna göre son ilave tediyeler ise işçilere 13 Aralık 2019 tarihinde ödenecek.

Maaşlara Göre Tutarlar

200 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren ödeme tutarları işçilerin aldıkları maaşa göre belirlenmektedir. Buna göre asgari ücretle çalışan bir taşerona 792 TL ödenirken daha yüksek maaş alan işçiye ise daha fazla ödeme yapılacaktır.

Kamu işçilerine yapılacak olan tediye ödemeleri ise kanun kapsamında her yıl düzenli bir şekilde ödenecek. Bu ödemeye ayrıca 52 gün eklenmek sureti ile ilave tediye ödeneği de yapılmaktadır. Yılda 4 taksit ile ödenecek olan tediye tutarları 13 gün olarak yapılmakla birlikte 2019’da ilk iki taksit ocak ayı ve Ramazan Bayramı öncesinde işçilere ödenmişti. Bu kapsamda tediye ödemelerinin son taksiti de aralık ayında yapılacak.