Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte birçok kişi devlet tarafından yapılması beklenene bayram ikramiyesi için beklemeye başlamıştı. Emekli, dul ve yetim olmak üzere birçok vatandaşın yüzünü güldüren haber sonrası ikramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağı da merak konusu oldu. 2018’de uygulamaya konulan ve her yıl dini bayramlar öncesinde olmak üzere iki ödemesi yapılan ikramiye ödemelerinin tarihi belli oldu. İşte birçok kişinin faydalanacağı ikramiye ödemelerinin tarihi ve detaylar.

12 Milyon 500 Kişi Faydalanacak

12 Milyondan fazla kişiye yapılacak ödemelerde yetim, dul ve emekli vatandaşlara ödenecek olan ikramiyelerde SGK’dan emekli, yaşlılık, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri, ölü geliri alan vatandaşlara bu ödemeler yapılmaktadır. Bunun yanı sıra aylık alan şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar d abu ikramiyeden yararlanacaktır.

İkramiye Tarihleri ve Tutarları

Bayram ikramiyesi alacak olan vatandaşlara ödemeler 11 ile 14 Ağustos’ta olan Kurban Bayramı öncesi hesaplara yatırılacak olup vatandaşlara ödemeler 5 ile 9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 12 Milyondan fazla vatandaşın yararlanacağı ikramiye ödemeleri SGK’dan birden fazla gelir ve aylık alan hak sahibi vatandaşlara en fazla ödemeye hak kazandıkları dosyanın üzerinden ikramiyeleri ödenecektir. Bu kapsamda emekli aylığı ve iş göremezlik geliri olan birine 1.000 ₺ tutarında ikramiye ödenecek.