2019 yılının ikinci altı ayında emeklilere ve memurlara yapılacak olan zam oranının belirlenmesinde enflasyon oranı etkili olmuş, geçtiğimiz haftalarda TÜİK tarafından haziran ayı enflasyon oranının açıklanması ile birlikteSSK, BAĞ-KUER ve memur, memur emeklilerine yapılacak olan zam oranları da netlik kazanmıştı. Yapılan açıklamada hazirana ayı enflasyon oranında yüzde 1,01’lik bir artış ortaya çıkmış bu doğrultuda SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılacak olan zam oranı yüzde 5,01, memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zam oranı ise yüzde 6,01 olarak belirlenmişti.

2019 Temmuz Zamlı Maaşları

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri zamlı maaşlarını temmuz ayı sonunda almış olup memur ve memur emeklileri ise yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde alacaklar. Buna göre SSK ve BAĞKUR emeklileri için emeklilik durumuna ve seneye göre alacakları zamlı maaş tutarları ile memur emeklilerine ödenecek olan zamlı maaş tutarları şu şekilde belirlenmiştir.

BAĞ-KUR emeklileri zamlı maaşlarını 25 Temmuz’dan itibaren, SSK emeklileri ise 24 Temmuz’dan itibaren zamlı maaşlarını çekmeye başladı. Memur emeklileri ise zamlı maaşlarını ağustos ayında Kurban Bayramı öncesi alacak.

Editör: TE Bilisim