Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam etmekte olan binlerce astsubay bulunmakta olup yeni alımlar sürekli olarak yapılmaktadır.

Şu anda Jandarma Genel Komutanlığı aktif olarak Astsubay alımı gerçekleştirmektedir. Peki Türkiye'de Astsubay maaşları ne kadar? Astsubaylar ne kadar maaş almaktadır? Kıdemlere göre Astsubay maaşları nedir?

ASTSUBAY MAAŞLARI

Öncelikle astsubay maaşları görev yaptığı yere göre maaşında değişiklikler olabilmektedir. Örneğin batıda göre yapan astsubay iğle doğu da görev yapan astsubay'ın almış olduğu maaşlar arasında ciddi farklar oluşabilmektedir.

Ancak genel ortalamaya bakıldığında astsubay maaşlarının 3 bin 500 lira ile 4 bin 800 lira arasında olduğu görülmektedir. Tabi bu maaşlar kıdemlere ve astsubayın görev yapmış olduğu yere göre değişiklik gösterebilmektedir. Yine astsubayın evli olup olmama durumu, çocuğunun olup olmama durumu ve eşinin çalışıp çalışmama durumuna göre de değişiklik gösterebilmektedir.

Şu anda aktif olarak Jandarma Genel Komutanlığının astsubay alımı yaptığı görülmektedir. Sizlerde astsubay eğitimleri aldıktan sonra kuvvet komutanlıklarında astsubay olarak göreve başlayabilirsiniz. Maaşlar doğu ve batıya göre değişiklik gösterebilmekte olup yine başarılı görevlere göre astsubay maaşlarında değişiklikler de meydana gelmektedir.