Bilindiği üzere özellikle ufak çocukların en büyük hayali mesleklerinden bir tanesi astronot olmaktır. Astronotlar görevleri zor olsa da uzay yolcuğu gerçekleştirebilmekte ve görevlerini tek başına icra edebilmektedir. Yaptıkları iş oldukça zor ve bilgi istediği için aldıkları maaşlar da yüksektir.

Astronotlar dünyadayken görevleri sırasında normal şekilde maaş almaktadır. Ancak uzaya çıktıklarında ya da farklı görevleri yerine getirdiklerinde maaşlarında ciddi bir artış meydana gelmektedir. Peki astronot maaşları ne kadar? Astronotlar görevlerine göre ne kadar maaş almaktadır?

ASTRONOT MAAŞLARI

Buna göre birinci sınıf pilot olarak bilinen Rus kozmonotların aylık olarak bin 500 ile 2 bin dolar maaş aldığı biliniyor. Ancak uzayda görevlendirildiklerinde süresine göre maaşları 25 bin dolara kadar artış gösterebiliyor.

Uzay konusunda dünya genelinde en büyük çalışmaları yapan kuruluşlardan bir tanesi NASA'dır. Bu sebepten dolayı en yüksek maaş alan astronotlar NASA'da görev yapmaktadır. Ancak NASA'da görev yapan astronotların işleri daha zor olduğu için maaşlarının da yüksek olduğu bilinmektedir. Buna göre NASA'da görevli astronotların 170 bin dolara kadar maaş aldığı söylenmektedir.

Tabi bu maaşlar en bilinen kurumlara göre belirlenmiştir yani diğer kurumlar da görev yapmakta olan astronotların maaşları daha düşük ya da daha yüksek olabilmektedir.

BURADAN DİĞER MESLEKLERİN MAAŞLARINI GÖREBİLİRSİNİZ