Sağlık sektörü içerisinde istihdam edilen sağlık personelleri arasında yer alan anestezi sağlık teknikeri özel ya da kamu hastanelerinde görev yapmakta olup özellikle cerrahi operasyon ve ameliyatlarda hastanın operasyona hazırlanması, acı ya da diğer etkenlerin en aza indirilmesi için bir çeşit uyuşturma işlemini yerine getiren personellerdir. Özellikle yapılan işlem bilgi gerektirdiği ve kendi içerisinde riskli olduğundan dolayı mutlaka bir anestezist tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda ise ilgili bölümden mezun olan sağlık teknikerleri bu görevi yerine getirmektedir.

Anestezi Sağlık Teknikeri Görevi ve Diğer Detaylar

Anestezist olarak görev yapan sağlık personelleri uygulanacak olan cerrahi müdahale ve ameliyatlarda kullanılan araç ve gereçlerin kontrolü ve hazırlanması, hastanın işleme hazır hale getirilmesi, anestezi uzmanına yardım edilmesi ve diğer tıbbi görevleri yerine getirmektedir. Anestezi sağlık teknikeri olarak görev yapmak isteyen adayların ilgili ön lisans bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Özel ve kamu hastanelerinde istihdam edilen adaylar KPSS puanı ile devlet hastanelerinde çalışabilmektedir. Haftada yaklaşık 40 saat çalışmakta olan personellerin nöbet durumu da bulunmaktadır.

2019 Anestezi Sağlık Teknikeri Maaşları

Birçok adayın merak ettiği konuların başında anestezi sağlık teknikeri maaşları gelmekte olup bu miktar devlet ya da özel hastanede çalışma durumuna göre değişmektedir. Bu kapsamda kamu hastanelerinde görev yapan sağlık teknikerleri işeyeni başlama durumunda 6.600 TL ile 3800 TL maaş alırken 5 yılı doldurmuş olan teknikler ise 3.700 ile 3.900 TL arasında maaş alabilmektedir.