Memurlara yapılan ek zamdan sonrası 2022 güncel Avukat maaşları merak konusu oldu. Peki, güncel Avukat maaşı ne kadar oldu 2022? Zamlı Avukat maaşları kaç TL oldu? Avukat maaşı ne kadara yükseldi? İşte 2022 zamlı avukat maaşlarında son durum…

TÜİK’in enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte yüzde 27,9'luk zammı yeterli bulmayan memurlar ek zam talebinde bulundu. Kabine toplantısından sonra memurlara ek zam müjdesi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 22,9'luk enflasyon zammı ve yüzde 5'lik dönem zammına ek olarak yüzde 2,5 ek zam yaptıklarını açıkladı. Peki, Avukat maaşı ne kadar oldu 2022? Zamlı Avukat maaşları kaç TL? Avukat maaşı ne kadara çıktı?

Memur Maaşları Açıklandı Mı 2022? Ek Zam Oranı Yüzde Kaç?

Erdoğan, memura ve emekliye ek zam hakkında konuşulduğu Kabine Toplantısı sonrası konuştu. Toplantı detaylarında memurlara yapılan enflasyon zammına ek zam yapıldığı ifade eden Erdoğan, "Memurlarımıza toplamda yüzde 28 oranında bir artış yaptık. Memurlarımızın Ocak ayındaki yüzde 5'lik toplu sözleşme zammını yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Böylece memurlarımızın maaş artış oranını %30,5'a çıkartarak onlara ilave destek sağlamış oluyoruz." dedi.

Memurlara yapılan enflasyon zammından sonra ek zam yapıldığı da açıklandı. Kararı açıklayan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Memurlarımıza toplamda yüzde 28 oranında bir artış yaptık. Memurlarımızın Ocak ayındaki yüzde 5'lik toplu sözleşme zammını yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'a çıkarttık. Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşındaki küçük çocuklar 115 TL, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmiştir."

Avukat Maaşları Ne Kadar Oldu? Güncel Avukat Maaşı Ne Kadar?

Avukat maaşları 8311 TL iken yapılan ek zamla birlikte 10845 TL'ye yükseldi. Böylelikle Avukat (1/4) maaşları 10845 TL'ye çıktı. Memurlara Ocak ayındaki yüzde 5'lik toplu sözleşme zammını yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldıklarını açıklayan Erdoğan, yüzde 2,5'lik artışa gittiklerini ifade etti.