Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon verilerine göre Ocak ile Haziran aylarındaki 6 aylık dönemi kapsayan tüfe rakamları belli oluyor. Son olarak Mayıs ayı rakamları açıklandı ve Haziran ayı Tüfe'nin açıklanmasının ardından 2021 Temmuz ayı maaş zammı tutarı net olarak açıklanacak. Tahminlere göre Tüfe 1.21 olarak açıklanması durumunda SSK ve Bağkurdan emekli olan vatandaşların alacağı zam miktarı şu şekilde olacak.

Enflasyon rakamlarına göre 2021 Temmuz maaşları;

Temmuz emekli zammı beklenen rakamlara gör yüzde 7.67 olması beklenirken, memurlara gerçekleşecek olan altı aylık zam tutarı olarak yüzde 3 açıklanmıştı. Enflasyon artışının tahmini rakamlara göre yüzde 4.67 olması beklentisi var.

En düşük memur maaşı zam eklenmeden önce 4 Bin 542 Tl olarak açıklandı. Temmuz ayında en düşük memur maaşına 348 TL 37 kuruş artış olacak ve en düşük memur temmuz ayı maaşı 4 Bin 890 Tl olacak. Öğretmen, Şube müdürü, baş komiser, polis memuru, doktor, hemşire, mühendis, araştırma görevlisi gibi kadrolarda görev yapanlarında maaşları oranlarında TÜİK tarafından açıklanması beklenen enflasyon verilerinin ardından ne kadar zam geleceği belli olacak.

En düşük emekli maaşı ne kadar?

Emekliler için yapılan son düzenlemelerde Koronavirüs için açıklanan destek paketlerinde gerçekleştirildi. En düşük emekli maaşı 1500 Tl oldu. 2000 yılından daha önceki zamanlarda emekliye ayrılan SSK’lılar en düşük 2420 Tl maaş alıyorlar.

2021 yılı temmuz maaşlarına beklenen maaş zamları hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamalarını indirebilir, sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

İşin olsa