2021 yılında değişen enflasyon değerleri ile birlikte her meslekte olduğu gibi doktor maaşlarına da zam yapıldı. Enflasyon değeri 8, 45 değerinde değişim yaşanması ile birlikte içerisinde aile katkı payı dahil en düşün uzman doktor maaşı 10.093 TL oldu. Branşa ve uzmanlık alanlarına göre doktor maaşlarını sizler için derledik.

Branşa Göre Doktor Maaşları

Aile Hekimi:

Pratisyen hekimler aile ve toplum sağlığının korunması ile yükümlüdür. Yapılan tahlil ve tetkiklerin sonunda ilk tanıyı koyma ve sonrasında branş doktoruna gönderme yetkisine sahiptir. Aile hekimleri sorumlu olduğu insan sayısına göre puana tabii tutulur. Yeni zamlarla birlikte en yüksek aile hekimi maaşı 20.000 TL’dir. Ancak yeni mezun olmuş bekar ve 1000 puanı toplayamayan hekimin maaşı 9.000 TL civarında seyreder.

Asistan Cerrah:

6 yıl öğrenimini tamamlamış ardından TUS’nı kazanmış doktordur. Yani öğrenci ve uzman doktor arasında bulunan kişidir. 2021 yılı zamları itibariyle 10.000-11.000 TL arasında değişim göstermektedir.

Beyin Cerrahı:

İnsan beyni ve omuriliği ile alakalı tüm problemlerde ve ameliyatlardan beyin cerrahı sorumludur ve en yoğun branşlardan biridir. 2021 yılı itibariyle devlet hastanelerinde 25.000-40.000 TL arasında değişim göstermektedir.

Genel Cerrah:

Genel cerrahi, robotik cerrahi, laparoskopik cerrahi ve endoskopik cerrahi olmak üzere sınıflandırılır. Kanser ve iç hastalıklarla alakalı genel olarak başvurulan polikliniktir. Kıdeme göre maaşları 12.000- 20.000 TL arasında değişmektedir.

Emekli Doktor Maaşı:

2021 yılı itibari ile Emekli Sandığı’ndan maaş alan doktorların emekli maaşları da yükselmiştir. Ancak doktorların hangi mevkiden emekli oldukları bu konuda önemlidir. Uzman olarak emekli olmuş doktorun maaşı 2.808 TL iken uzmanlık kademesinde yer almayan doktorların maaşları 2.147 TL olmuştur.

Doçent:

Doçent doktorlar tıp biliminde yükselmenin tam olarak orta evresidir. Net olarak 8.500 TL olduğu söylenir. Ancak derecesine göre bu durum değişiklik gösterir. Bu yüzden kurumlara göre araştırma yapmanızda fayda var.

Tıp okumak diğer bölümler arasında okuması en zor olan bölümlerden biridir. Ana dilin yanında İngilizce, Fransızca, Latince gibi dilleri de öğrenmeniz gerekir.