Temmuz ayı itibariyle birçok farklı kurumdan devlet memurlarına zam yapıldı. Bu gruplardan biri de elbette Bekçiler oldu. Bekçiler, görevi itibari ile kolluk kuvvetlerinin en alt sınıfında yer almakta ancak riskli görevi de onlar yapmakta. İş itibariyle oldukça fazla sorumluluk yüklenen bekçiler çalışma koşullarında da risk altındalar. Özellikle çarşı ve mahalle bekçileri herhangi kargaşada ya da taşkınlıkta direkt olarak olaya müdahale etmek durumundalar. Bu gibi şartları göz önünde bulundurduğumuz durumda temmuz memur zamları ile bekçi maaşları ne kadar oldu?

Maaş durumları evlilik durumu ve çocuk sayısına göre değişim göstermektedir. Bununla birlikte aynı nüfus altında kişi sayısı ne kadar fazlalaşırsa maaş zammı da o kadar fazlalaşmaktadır. Bu durumda; göreve yeni başlayan bekçi memuru bekâr ve lise mezunu ise; 4527 Türk Lirasıdır. Lisans memurunun maaşı ise 4534 Türk Lirasıdır.

Bekçiler Ne İş Yapar?

Bekçiler güvenlikten sorumlu olan devlet memurlarıdır. Güvenlik açısından ise devletin onları tayin ettiği alanlardan mesuldür. Bu alanlar çok geniş olmamakla birlikte mahalle, muhit gibi yerleşkelerdir. Tayinler belli oldukça sizler için paylaşımlar yapacak ve bu haberleri derleyeceğiz. Ülkemizde bekçi alımı sıkça yapılmaktadır. Mühim olan eğitim durumunuz değil, boy- kilo, yaş, sağlık durumu beşeri faktörlerdir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak diyoruz ki; bekçilik alımlarında esas olan beden gücü ve dayanıklılığıdır.

Tüm bunlarla birlikte adli sicil kaydınızın temiz olması, herhangi suç girişiminde bulunmamak gibi temel devlet memurluğu kuralları da mevcuttur. Kolluk kuvvetlerinin en alt basamağında olmasından dolayı en çok işi onlar yapmaktadır. Ancak yine de hallerinden memnun durumdular. Bekçilik başvurusu kabul edildikten sonra belli bir eğitime tabii tutulacaksınız. Bu eğitimde bekçi adaylarına görev ve sorumlulukları öğretilecek olup, mesleğin temeli oturtulacaktır. Erdemli devlet memurlarına yakışır biçimde görevinizi icra etmekle mükellefsiniz. Buna müteakiben eğer daha önce çalışmış iseniz; ayrıldığınız iş yerinden yüz kızartıcı bir suç ya da disiplinsizlik sebebiyle görevden ayrılmamanız gerekiyor. Bu sebeple de her açıdan pürüzsüz olma durumundasınız.