2021 senesinin yarılandığı bugünlerde emekli maaşlarının nasıl bir zamma tabi tutulacağı da en çok sorgulanan konuların içerisine girdi. Peki, emekli maaşlarına en son ne zaman ve ne kadar zam gelmişti? Bu bilgiyle beraber son zammıyla birlikte emekli maaşlarının ücretlerinin ne kadar olduğunu vermek de mümkün oluyor. SGK ya da Bağ-Kur emekli maaşları arasındaki fark ya da zam ayrımına da dikkat etmek gerekiyor. Dolayısıyla haberin ilerleyen kısımlarında sizleri taban ve de tavan ücretleri ile beklemekte olan emekli aylıkları bilgisi de iki farklı güvence bağlamına yönelik verilecektir. İşte tüm bunların dahilinde emekli maaşlarının güncel miktarları ne kadar oldu açıklıyoruz.

En Düşük Emekli Maaşı Ücreti Nedir?

SSK bağlamında 2000 yılı sonrası emekliliğe kavuşan kişilerin en düşük aylıklarının ücreti 1.500 Türk Lirası’na ulaştı. Bunun dışında yine SSK emeklisi olup bu emekliliği 2000 yılı öncesinde olan kişilerin ise taban maaşları 2.420 TLL olarak belirlenmişti. Peki, bu maaşlar üzerindeki son zamlanma ne zaman yaşandı?

SSK emeklileri de Bağ-Kur emeklileri de en son zamlarını 2021 senesinin Ocak ayında aldılar. Yani sene başında yapılan bu maaş artırımlarına henüz bir yenisi eklenmedi. Ancak enflasyon oranındaki ani değişimlerin ya da son durum verilerinin de yeni bir zammı getirebileceği beklenmektedir. Esnaf alanında olan ve Bağ-Kur güvencesinden emekli olanların en düşük zamlı maaşları 1.763 Türk Lirası ile kendini gösteriyor. Yine aynı güvence bağlamından emekli olmuş tarım emeklilerinin taban maaşlarındaki zamlı miktar ise 1.662 TL olduğu son veriler arasındaki yerini bulmuştur.

2021 En Yüksek Emekli Maaşı Miktarı

SSK emekli aylıklarının en düşük ve en yüksek miktarları arasındaki fark ise Ocak 2021 zammına ait olarak açıklanabiliyor. Buradan ise taban maaşın 1.625 civarında dolaşırken, tavan maaşın ise 5.157 Türk Lirası gibi bir seviyeye varabildiği görülmektedir. Aynı durum Bağ-Kur emekli aylıkları adına söylenecek olursa da Ocak zammı sonrası için benzer bir miktar aralığı söylenebilmektedir. En düşük Bağ-Kur maaşı 1.662 TL ile başlarken en yüksek Bağ-Kur aylığı da 4.584 TL olmaktadır.