Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Türkiye’de hava sahası trafiğinin kontrolünün sağlanmasında görevli, düzenlemesini gerçekleştiren bir kamu kurumudur. Bu noktada kurum bünyesinde farklı kadrolarda personel istihdam edilmektedir. Kamu kurumu olmasından dolayı personelin maaşlarına 6 aylık enflasyon oranı kadar zam yapılacak olup bu oran tahmini hali hazırda en az yüzde 7 olarak yer almaktadır. İşte çeşitli DHMİ kadrolarına ilişkin 2021 maaşları ve detaylar.

DHMİ Personeli Nasıl Olunur?

DHMİ’de personel olmak isteyenler lise, ön lisans ve lisans düzeyinde farklı meslek grupları bünyesinde istidam edilmektedir. Bunun için ise ilgili bölüm ve alanlardan mezun olduktan sonra ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavından ilgili puan türünü almak gerekir. Sonrasında kurum tarafından merkezi ya da sözleşmeli personel alımı kadrolarına başvuru yapan adaylar, sözlü ve yazılı sınavda başarılı olursa kuruma atanmaktadır.

DHMİ Arff Memuru Maaşları

DHMİ bünyesinde yer alan kadrolardan biri de Arff Memurluğu olup bu meslek çalışanlarının 2021 maaşları şu şekildedir. Lise mezunu bir Arff Memuru 2021’de ortalama olarak 7 bin 115 TL, ön lisans mezunu bir memur 7 bin 225 TL ve lisans mezunu bir memur ise 7 bin 350 TL maaş almaktadır.

DHMİ Düz Memur Maaşları

Normal memur olarak kurum bünyesinde görev yapanlar 2021 yılı itibari ile ortalama olarak 6 bin 500 TL maaş almakta olup derece ve hizmet yılına, ek gelirlere göre maaşlar 9 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.

DHMİ Tekniker-TeknisyenMaaşları

Kurumda teknikerlik mesleğini icra eden personele 2021 yılı itibari ile ek gelirler ile birlikte 7 bin TL civarında bir maaş ödenmektedir. Ödenen maaşlaraçalışma yerine göre 2 bin TL’ye kadar ek gelir de eklenmektedir. Teknisyenler ise 7 bin TL ortalama maaş almakla birlikte bin 500 TL’ye kadar ek gelir alabilmektedir.

DHMİ AIM Memuru Maaşları

AIM memurları, Ulusal ve uluslararası uçuş güvenliğini sağlamakla görevli olan memurlar olup kurum bünyesinde bu unvanda görev yapanlara 2021 yılı itibari ile en az 10 bin TL ile 12 bin TL arasında maaş ödenmektedir.