Ülkemizde en çok tercih edilen ve sevilen mesleklerden olan polisli mesleğine Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliği ile yapılan alımlara binlerce kişi başvurmaktadır. Son zamanlarda yapılan alımların ilgi görmesinden dolayı mesleğe olan ilgi de artmış olup bu noktada polislik meslek grubunun 2020 maaşları ile diğer detaylar haberin devamında yer almaktadır.

2020’de Maaş Artışı

Geçtiğimiz aylarda 2020 ve 2021 yıllarına ilişkin hakem kurulunu belirlediği memur ve memur emeklisi maaş zammına göre 2020’nin ilk 6 ayında yüzde 4, ikinci 6 ayında yüzde 4; 2021’in ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 3 zam yapılmasına karar verilmişti. Bu doğrultuda Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan polis memurlarına ödenecek olan maaşlar da 2020 yılında artış gösterecek olup bu noktada 2020-2021 yılında (8/1) en düşük Polis memuru maaşı 5.698 TL, en yüksek polis memuru maaşı ise 5.926 TL’ye yükseldi.

Polis Maaşları Neye Göre Belirlenir ?

Polis adaylarının maaşları öğrenim derecesine göre belirlenmekte olup bu noktada PMYO, PAEM ve Polis Meslek Eğitim merkezlerinden mezun olan aday öğrenciler rütbesiz polis memuru sayılmakta olup kendi aralarında maaş farkları bulunmaktadır. POMEM mezunu polis adayları isePMYO’ya kıyasla biraz daha fazla maaş almaktadır. Bunun en temel nedeni ise eğitim gören polis adaylarının farklı eğitim seviyesinde alması şeklinde ifade edilmektedir.