2020 yılına girerken birçok meslek grubu maaşlarında özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu işçisi ve memurların maaşlarında artış yapılması gündeme gelmişti. Bu noktada kamu kurum ve kuruşları arasında yer alan belediyelerde temizlik işlerinden sorumlu olarak görev yapan, çöp toplama görevini yerine getiren personel ödenecek 2020 yılı maaşları da hem bu personeller hem de meslek grubun hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bireyler tarafından merak edilmektedir.

Çöp Toplama Görevlisi Nasıl Olunur?

Belediyelerde çöpçü ya da çok toplama, temizlik görevlisi olarak görev yapmak isteyen adaylardan genel itibari ile birtakım genel alım şartlarını sağlamaları istenmektedir. Bunun yanı sıra adaylar bu ilanlara İŞKUR üzerinden erişim sağlayarak belediyelerin açtığı ilanlara online ya da bizzat istenen belgeler ile birlikte müracaat ederek başvuru yapabilmektedir.

2020 Çöpçü Maaşları Ne Kadar?

Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde belediyelerde görev alan çöp toplama personelleri ortalama olarak 2 bin 500 TL maaş almaktadır. Fakat bu noktada bazı belediyelerin 3 bin 800 TL’ye kadar işçilerine ödeme yaptıkları da görülmektedir. Bu noktada belediyelerin dikkate aldığı hususlardan biri de tecrübe ve çalışma yılı gibi birtakım şartlar olmakla birlikte yine belediyeden belediyeye göre 2020 yılında işçilere ödenecek olan maaşların ortalama olarak 2 bin 500’den fazla olması beklenmektedir.