En çok tercih edilen mesleklerin başında gelen bekçilik geçtiğimiz aylarda yapılan alımlardan sonra yeni alımların beklenme sürecine girmiştir. Uzun bir aradan sonra tekrardan gün yüzüne çıkarılan bekçilik mesleğine ilgi her geçen gün artıyor. Binlerce adayın merakla beklediği bekçi alım ilanıhaberlerinin yanı sıra merak edilen bir diğer konu ise bekçilere ödenen maaş tutarıdır. Bu hususta geçtiğimiz günlerde açıklanan enflasyon oranı ile birlikteyeni yılda bekçi maaşlarında da artış beklenmektedir.

Bekçi Maaşları Ne Kadardı?

Bekçilere ödenen maaş tutarında derece ve hizmet yılı önemli olup bunların yanı sıra önemli olan bir diğer unsur da öğrenim derecesidir. Buna göre Ocak 2019’da aile yardımı ve diğer destekler olmadan ve geçtiğimiz temmuz ayında enflasyon oranı ile birlikte memur maaşlarına %6,01 oranında zam yapılmış maaş tutarlarına göreİlkokul mezunu olan bir bekçi 3.302,80 ₺ maaş almakta,Lise mezunu olan bir bekçi 3.907 TL maaş almakta ikenlisans mezunu bekçi ise 4.100 ile 4.400 TL maaş almaktaydı.

2020’de Bekçi Maaşları

Yeni yılda bekçi maaşlarında artış olması bekleniyor. Buna göre 2020 itibari ile memur maaşlarına yapılan yüzde 4+4 zam sonrasında memurlar yeni yılın ilk yarısında maaşlarını yüzde 4 zamlı alacak olup bu doğrultuda lise mezunu bir bekçiye 4.063 TL, lisans mezunu bir bekçi ise 4.164 ile 4.576 TL arasında maaş alması bekleniyor.