Veterinerlik ülkemizde birçok alanda gerekli olan nadir meslek gruplarından biri olarak kabul edilmektedir. Buna göre veteriner olmak isteyen adayların da merak ettiği soruların başında veteriner hakim olarak görev yaptığında ödenecek olan maaş miktarıdır. Bunun yanı sıra iş olanağı, nasıl veteriner olunur ve diğer birçok soru da bu alanda adayların merak ettikleri konuların başında gelmektedir.

Veteriner Nasıl Olunur? İş İmkânı Nedir?

Ülkemizde veteriner olmak için adayların ilk olarak üniversitelerin ilgili veterinerlik bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Genel itibari ile 4 ile 5 yıl arasında eğitim verilen bu bölümlerden mezun olmaları durumundaadaylar veteriner hekim olmaktadır. Daha sonra ise ister özelde kendi kliniklerini açarak ister devlet kamu kurumlarında açılan sınavlara girerek veteriner olarak göreve başlayabilmektedir. Veterinerler kamuda genel olarak Et ve Balık Kurumu, ayvan Islah ve Üretim merkezleri, TÜBİTAK, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı gibi kurumlarda istihdam edilebilmektedir.

2020 Veteriner Maaşları

Özel sektörde veteriner olarak çalışanlara ödenecek olan maaşları belirli koşullara bağlı olarak değişiklik gösterebilmekte olup bu noktada veteriner maaşları 2020 itibari ile 2,500 TL ve 6,000 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Kamu kurumlarında veteriner hekim olarak çalışanlara ortalama olarak 3,500 TL ve 5,000 TL arasında maaş ödenmekte olup bu rakam değişiklik göstermektedir. Kamu çalışanlarının alacakları ücretler ayrıca eğitim derecesi veya hizmet yılına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.