2020 Uzman Çavuş Maaşları Ne Kadar?

Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan uzman çavuşların maaşları ile ekonomik hakları görev yaptıkları bölge ve sınıflandırmalara göre farklı maaşlar almaktadır. Örneğin terörle mücadelede görevi yapan bir uzman çavuş ile askeriyede görev yapan bir uzman çavuş maaşı birbirinden farklıdır. Bunun sebebi görevlerinin zorluğu ve çalıştıkları bölgede görev yapmasıyla alakalıdır. Rütbeli personeller yapmış oldukları görev, kıdem ve meslek sınıfına göre maaş almaktadır.

UZMAN ÇAVUŞ MAAŞLARINI ETKİLEYEN HUSUSLAR;

Günümüzde uzman çavuşluk mesleği dolgun maaşı, yaşam koşullarının iyi olması ve askeri alanda çalışmak isteyen kişilerin tercihleri arasındadır. Uzman çavuşluk da 4. ve 5. garnizon vardır. Bu durum yalnızca doğu ve güneydoğuda uzman çavuşluk yapanları kapsamaktadır. Diğer uzman çavuşlara göre en fazla maaş alan doğuda ve güneydoğuda görev yapan uzman çavuşlardır. Ayrıca uzman çavuşların maaşları memurların maaş zammına göre artış göstermektedir. 2020 için memurlar ile birlikte uzman çavuşların maaşlarına %4 oranında zam yapılmıştır. Ancak bu oranda enflasyon oranı ekli değildir. Enflasyon yüzdesi ise 4,56 olarak açıklanmıştır.

YENİ GÖREVE BAŞLAYAN UZMAN ÇAVUŞ MAAŞI NE KADAR?

Göreve yeni başlayan bir uzman çavuş 4,452 TL alırken doğuda görev yapan bir uzman çavuş 6.000 ile 7.300 TL arasında maaş almaktadır. Aynı zamanda kıdeme olarak belirlenen meslekte çalışma yılına göre de maaşlarında artış söz konusudur. Bununla birlikte doğu-batı ayrımı dışında Kıbrıs’ ta görev yapan uzman çavuşlar ekstra ada tazminatı almaktadır. Evli, bekar ve çocuğunun olması durumunda uzman çavuşların maaşlarında artış söz konusudur. Örneğin; bekar bir uzman çavuş 5.000’ e yakın maaş alırken evlendiği taktirde 6.000-7.000 TL arasında maaş artışı görülebilir. Uzman çavuşluk mesleğinde en düşük maaş 3.050 TL iken en yüksek maaş 8.290 TL’ dir.

İŞİN OLSA