2020 yılı itibari ile en bahsedilen mesleklerden biri haline gelen kuryeler özellikle salgın sürecinde en ihtiyaç duyulan meslek grubu haline gelmiştir. Farklı birçok sektörde görev alabilen kuryeler hem özel hem de kamu sektöründe görevlendirilebilmekte olup daha çok özel sektör kurumlarında istihdam edildikleri görülmektedir. Bu noktada kurye olmak için hangi şartların olması gerektiği, ne kadar maaş ödemesi yapıldığı olmak üzere birçok konu merak edilmektedir. İlgili konulara ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Kurye Nasıl Olunur?

Kurye olmak isteyen bireylerin en merak ettiği konular arasında kurye nasıl olunur, kurye olmak için hangi niteliklere ve özelliklere sahip olunması gerekir gibi birtakım konular yer almaktadır. Bu noktada öncelikle adayların ilanı açan firmanın ya da kurumun en az öğrenim derecesini sağlaması istenmektedir. Ayrıca adayların B sınıfı ya da A2 seviyesinde bir ehliyete de sahip olması gerekmektedir. Ayrıca vardiyalı olarak çalışmaya herhangi bir engel durumu olmamak gibi şartların sağlanması istenmektedir.

Özel Sektörde Kurye Maaşları

Kargo firmaları başta olmak üzere birçok farklı özel sektörü kurumunda istihdam edilebilen kuryelere 2020 yılı itibari ile ortalama olarak 2 bin 580 TL maaş ödenmekte olup en düşük ise 2 bin 030 TL ödendiği belirtilmiştir. Bunun yanı sıra en yüksek maaş ise deneyim ve tecrübe, çalışılan kurum ve ile göre değişmekle birlikte 3 bin 130 TL olarak yer almaktadır.

Kamuda Kurye Maaşları

Kamu kurumlarında kurye olarak çalışan personelin ise genel olarak PTT’de istihdam edildiği görülmekte olup adayların PTT’de istihdam edilmesi için KPSS, yaş ve öğrenim şartı gibi birtakım genel memur alım şartlarını sağlaması istenmektedir. PTT’de kurye olarak görev yapan personele ise 2020 yılı itibari ile en az 3 bin 900 TL, en yüksek ise 4 bin 500 T arasında bir maaş ödemesi yapılmaktadır. PTT’de dağıtıcı kadrosunda ayrıca mesai ücreti de verilmekte olup bu tutar da 2020 yılı itibari ile bin TL ile bin 250 TL arasında değişiklik göstermektedir.