Özellikle sağlık sektörü alanında iş olanaklarına olan talebin artması bu sektörde görev yapan personel alımlarına ve meslek gruplarına olan merak da arttı. Bu noktada ecza alanında görev yapan meslek grupları arasında yer alan eczane teknikerliği, son zamanların en popüler mesleklerinden bir haline gelmiştir. Birçok aday eczane teknikeri nasıl olunur, eczane teknikeri ne kadar maaş alır, çalışma şartları nelerdir başta olmak üzere birçok konu merak edilenler arasında yer almakta olup haberin devamında meslek grubuna ilişkin maaş detayları ve diğer konular hakkında bilgilendirmeler yer almaktadır.

Eczane Teknikeri Nasıl Olunur? Çalışma Şartları Nelerdir?

Ecza ve sağlık alanında görev yapan eczane teknikeri olmak için bu alanda eğitim veren üniversitelerin 2 yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Bu noktada eğitim verilen bölümler Eczane Hizmetleri ve Eczane Teknikerliği olarak yer almaktadır. Genel olarak bazı kamu kurumlarında ve özel eczanelerde istihdam olanakları da bu kapsamda meslek grubu için bulunmaktadır.

Eczane teknikeri olarak görev yapan personelin çalışma saatleri ile diğer teknikerlere göre biraz daha rahat olarak ifade edilse de özellikle salgın sürecince biraz daha fazla mesai yapmakta ve hizmetlerin devamlılığı için ayrıca dikkat ederek çalışma göstermişlerdir.

Genel olarak kanun gereği bakıldığında haftalık 40 saat çalışan eczane teknikerlerinin nöbetçi eczane olma ve benzeri durumlar nöbet ve ek mesaisi olabilmektedir.

2020 Eczane Teknikeri Maaşları

Eczane teknikeri olarak görev yapan personele ödenen maaşlar meslekte deneyim ve tecrübeye göre değişmektedir. Bu noktada 2020 yılı için genel olarak işe yeni başlayan bir eczane teknikeri için maaşlar 4 bin TL’den başlamaktadır. 5 yıllık tecrübe için 4 bin 150 TL ile 4 bin 350 TL arasında maaş ödenirken tecrübe arttıkça maaşlar da artış göstermektedir. 20 yıllık bir tekniker 4 bin 800 TL’den başlayan maaş ödemesi alırken, 25 yıllık tekniker 4 bin 850 TL ve 30 yıllık bir tekniker ise 4 bin 900 TL’den başlayan maaş ödemesi alabilmektedir. Özel sektörde bu tutarların yeni başlayanlar için asgari ücret düzeyinde başladığını ifade etmek mümkündür.