Hukuki işlemlerin gerçekleştirilmesinde büyük bir role sahip olan avukatlar, meslek çerçevesinde kişilerin ya da kurumların haklarını savunmaktadır. Mesleğe ilişkin merak edilen konularda biri de alınan maaş tutarı olup konuya ilişkin detaylar ise haberin devamında yer almaktadır. Bu noktada en çok talep gören mesleklerden bir diğeri de avukatlık olarak ele alındığında adayların merak ettikleri konuların başında da ödenen maaşlar bulunmaktadır. 2020 yılında hem özel hem de kamu sektöründe çalışan avukatların maaş bilgileri haberimizin detaylarında yer almaktadır.

Avukatların Çalışma Şartları

Avukat olmak isteyen bireylerin ilk olarak üniversitelerin 4 yıllık hukuk fakültelerinden mezun olmaları gerekmektedir. Adaylar mezun olduktan sonra ise ilgili il ve ilçe barolarına kaydolduklarında avukatlık mesleğini yerine getirebilmektedirler. Ayrıca kamuda istihdam edilmek isteyen adayların ise KPSS sınavından ilgili puan türüne sahip olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra kendi hukuk bürolarını da açabilmektedirler. Bu noktada adaylar ister özel ister kamu sektöründe avukat olarak görev alabilmektedir.

Özel ve Kamu Avukatlık Maaşları

Avukat olarak kamu kurumlarında görev yapan bireyler derece, hizmet yılına göre farklı maaşlar alabilmektedir. Bundan dolayı 1/4 dereceye sahip bir avukat 5 bin TL’ye yakın maaş alırken 2020 yılında yapılacak olan yüzde 4 zam ile maaşlar artacaktır. Özel sektörde görev alan meslek sahipleri ise müvekkil başına kendileri bir tutar belirleyebilmekte ve bu durumda da gelirlerine kendileri bir üst limit koymaktadır.