Türkiye’de sağlık sektörü içerisinde görev alan personellerden biri de tıbbı sekreterlerdir. Tıbbı sekreterler genel itibari ile kamu, devlet ve şehir hastanelerinde istihdam edildiği gibi özel hastane ve sağlık merkezlerinde de görevlendirilebilir. Bu noktada birçok aday tıbbı sekreterlik meslek grubuna ilişkin ödenen maaş, çalışma şartları ve asıl olunacağına dair konuları merak etmektedir.

Tıbbı Sekreter Nasıl Olunur ?

Tıbbi sekreter olmak için adayların Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik” bölümü veya Sağlık Meslek Liselerinin “Tıbbi Sekreterlik” bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra ayrıca Tıbbi Sekreterlik, Tıp Sekreterliği, Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümlerinden mezun olanlar “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik” ön lisans bölümlerinden mezun olanlar da tıbbı sekreter olabilmektedir.

Genel itibari ile meslek grubu personeli hastanelerde hasta dosyaları arşivinde, polikliniklerde, servis sekreterliklerinde ve hastanelerde bürolarda görev yapmakla birlikte hastane personeli ve hastalarla yakın ilişki içerisindedirler. Çalışma ortamı kalabalık olabilmektedir.

2019 Tıbbi Sekreter Maaşları

Kamu hastanelerinden tıbbi sekreter olarak görev yapan personele ödenen maaşlar hizmet yılına göre değişmekte olup yeni giren bir tıbbi sekreter 3 bin 600 ile 3 bin 800 TL arasında alırken 10 hizmet yılına sahip bir personel 3 bin 700 ile 3 bin 900 TL arasında maaş alabilmektedir. Özel sektörde ise maaşlar 2 bin 500 ile 2 bin 750 TL arasında değişmektedir.

Editör: TE Bilisim