Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sağlık personeli alımında adını sıklıkla duyduğumuz perfüzyonist meslek grubu özellikle son zamanlarda adayların ilgisini çeken meslekler arasında yer almaktadır. Bu noktada birçok kişinin merak ettiği konuların başında bu meslek grubunun ne iş yaptığı, maaş bilgileri gibi konular gelmektedir İlgili konulara ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Perfüzyonist Çalışma Şartları

Perfüzyonist olarak görev yapan bireyler ameliyatta kullanılan her türlü akciğer makinesini, ekstrakorporeal, membran, oksijenasyon ve ventriküler destek cihazlarının hazırlığını yapmak, yönetmek, ameliyat sırasında bu cihazlardan iletilen değerleri takip etmek ve ilgili müdahaleleri bildirmek veya uygulamak görevlerini yerine getirmektedir. Genellikle hem kamu hem de özel sektörde iş olanağı sağlanan meslek grubu içerisinde yer almak üniversitelerin ilgili perfüzyon lisan bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Kamuda görev yapan bireyler memur haklarına sahip olmakla birlikte özel sektörde bu durum değişiklik gösterebilmektedir.

Perfüzyonist 2019 Maaşları

Perfüzyonist olarak kamuda görev yapan personellerin maaşları 2019 yılı itibari ile mesleğe yeni atanmış biri için 8/1 ve 0 hizmet derecesine göre 4 bin 049 TL, 6/1 derece ve 3 yıllık hizmet süresi ile 4 bin 094 TL, 5/3 derece ve 8 yıl hizmet süresi ile 4 bin 126 TL, 2/1 ve 15 hizmet yılı için 4 bin 494 TL ve son olarak ise 1/4 25 yıl hizmet süresi olan biri için ise 4 bin 618 TL olarak belirtilmiştir.

Editör: TE Bilisim