Özellikle hastanelerde sağlık personeli olarak görev yapan ve ilk yardım durumunda ilk elden yetkili olan meslek grubu paramedik çalışanları, diğer adı ile Ambülans ve Acil Bakım Teknikerleri şüphesiz en zor görevi yerine getiren meslek grubu arasında yer almaktadır. Ülkemizde olduğu gibi dünya genelinde de oldukça önemli bir görevi yerine getiren paramedikler her gün sayısız vatandaşımızın hayatını kurtarmaktadır. Bu noktada gençler arasında da sıklıkla tercih edilen mesleklerden biri olan paramedik meslek grubunda adaylar özel ya da devlet hastanelerinde istihdam edilmektedir. 2019 yılı itibari ile meslek grubunun maaşlarına ilişkinde detaylar ise haberin devamında yer almaktadır.

Paramedik Nasıl Olunur?

Binlerce gencin merak ettiği konular arasında yer alan mesleğe girişte ilk olarak adayların üniversitelerin ilgili iki ya da dört yıllık bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra 17 yaşını bitirmek, 23 yaşını aşmamış olmak, erkeklerde 1.65 kızlarda ise 1.60 boya sahip olmak, sedye kaldıracak fiziğe sahip olmak ve sürücü belgesine sahip olmak gibi çeşitli şartlar aranmaktadır. Ayrıca kamuda istihdam edilmek isteyen adayların ise KPSS sınavından belirtilen puanları almaları gerekmektedir.

2019 Paramedik Maaşları

Oldukça zorlu bir görevi yerine getiren paramedik meslek grubu çalışanları 2019 yılı itibari ile hem özel hem de kamuda genel olarak ambülans ekiplerinde görev yapmaktadır. Bu doğrultuda net maaşları 2.200 TL olmaklar birlikte 1.007 TL ek ödeme, 400 ile 800 TL arası döner sermaye ödemesi ve 390 TL de nöbet ücreti elde etmektedir.