2019 yılı içerisinde Tarım Bakanlığı’nın 5 bin kişi alımı duyurusu ile birçok adayın dikkatini çeken mesleklerden biri de orman mühendisliği oldu. Bu noktada kamuda ya da özel sektörde istihdam edilen orman mühendisleri, ormanların korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında önemi bir göreve sahip olmakla birlikte çalışmalarını analiz ve saha çalışması şeklinde yürütmektedir. İşte merak edilen maaş, çalışma şartları ve diğer detaylara ilişkin bilgiler.

Orman Mühendisi Çalışma Şartları, İstihdam Yerleri

Orman mühendisi olarak üniversitelerin ilgili mühendislik fakültesinden mezun olan adayların istihdam edildiği kamu sektörü kurumları arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Belediyeler, Karayolları Genel Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri olarak yer almaktadır. Bunun yanında özel sektör kurumları arasında başta müteahhit firmaları, bitki üretim firmaları gibi çeşitli yerler bulunmaktadır. Kamuda çalışma durumunda orman mühendisleri memur haklarının hepsinden yararlanmaktadır. Özel sektörde ise çalışma saatleri ev diğer şartlar kurumlara göre değişiklik göstermektedir.

Orman Mühendisi Maaşları

2019 yılı itibari ile kamuda orman mühendisi olarak görev yapan adaylara ödenen maaş tutarları 3 bin 500 TL ile 3 bin 900 TL arasında değişmektedir. Bunun yanında aile yardımı ve diğer haklardan da yararlanmaları mümkündür. Özel sektörde istihdam edilen adaylara ödenene maaşlar ise yeni mezunlar için 2 bin 500 TL’den başlamakta olup 4 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.