Günümüzde sağlık sektörü içerisinde yer alan meslek gruplarından en çok tercih edilen mesleklerden biri de ebeliktir. Özellikle sağlık sektöründe çalışmayı düşünen adayların ilgisini çeken mesleğin birçok avantajı bulunmakla birlikte kamu ya da özel hastanelerde de istihdam oranı oldukça yüksektir. Bu kapsamda her yıl kamuya ebe alımı KPSS atamaları ya da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan alımlar ile gerçekleşirken adaylar özel hastanelerde de görev yapabilmektedir. Birçok adayın merak ettiği konuların başında ebelerin çalışma şartları, görevleri ve maaşları yer almakta olup konuya ilişkin detaylar haberin devamında yer almaktadır.

Ebelerin Çalışma Şartları

Kamuda ya da özel hastanelerde görev alabilen ebeler, üniversitelerin 4 yıllık ebelik bölümlerinden mezun olarak göreve başlamaya uygun hale gelmektedir. KPSS sınavı sonrası kamu hastanelerine atanan ebelerin diğer sağlık personeline kıyasla görevleri zor olabilmektedir. Haftada en az 40 saat çalışan ebelerin nöbetler ile çalışma saatleri artış gösterebilmektedir. Bunun yanı sıra kamu memuru olmalarından dolayı memur haklarının tamamından da yararlanabilmektedirler.

Kamu ve Özel Sektör Maaşları

Kamuda ebe olarak görev yapan sağlık personeli maaşları tecrübeye ve dereceye göre farklılık gösterse de yapılan yeni zam sonrası ebe maaşları 3.700 ile 4.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Temmuzda yapılan zam sonrası ise maaşlar 3.900 ile 4.200 TL bandında yer almıştır. Özel sektörde ise maaşlar nispetten az olmakla birlikte 2.500 ile 3.000 TL arasında değişen bir tutardadır.