Sağlık sektöründe içerisinde yer alan meslek gruplarından biri de fizyoterapistlik olup özellikle adayların son zamanlarda en çok tercih ettiği mesleklerin başında da gelmektedir. Hem özel sektör hem de kamu sektöründe istihdam edilen adayların iş bulma olanağı da oldukça geniştir. Bu bakımdan adayların tercih ve merak ettiği mesleklerden olan fizyoterapistlik meslek grubuna ilişkin detaylar ve personelin 2019 maaş detayları ise haberin devamında yer almaktadır.

Fizyoterapist Görevleri

Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan alımda da istihdam edilecek olan fizyoterapistler, yaralanma, hareket sistemi bozuklukları ve sağlıkla ilgili olan durumlarda ağrı ve işlev bozukluklarına yönelik fiziksel terapi ve rehabilitasyon programlarını yürütmektedir. İlgili meslek grubunda göreve başlamak için üniversitelerin 4 yıllık fizyoterapistlik bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Adaylar hem kamuda hem de özel sektörde göreve başlamakta olup kamuya yapılan alımlarda adaylardan KPSS puanına sahip olması istenmektedir. Fizyoterapist olarak görev yapacak olan adayların ilgili ekip ve araçları kullanmada, uygulamada öğrendiklerimi pratiğe dökebilmede ve diğer unsurlarda nitelik sahibi olması beklenmektedir.

2019 Fizyoterapist Maaşları

Hem kamuda hem de özel sektörde istihdam edilen fizyoterapistler, özel hastanelerde görev almakta olup burada yeni başlayan mezunlara 2.000 ile 3.00 TL arası maaş ödenirken tecrübeye göre maaşlar 7.000 ile 8.000 arasına kadar artış gösterebilmektedir. Kamu hastanelerinde görev yapan fizyoterapistlere ise 8/1 derecesinde 3.3558 TL ödenirken 25 yıl tecrübeye sahip bir personele ise 4.831 TL ödenebilmektedir.