Ülkemizde son yıllarda uygulamaya başlanan ücretli öğretmenlik özellikle birçok adayın ilgi gösterdiği ve çok tercih ettiği mesleklerin başında gelmektedir. MEB tarafından farklı birçok branşta, ilde ve ilçede istihdam edilen sözleşmeli öğretmenlerin istihdamına yönelik alımlar her yıl iki eğitim ve öğretim yılında yapılmaktadır. Birçok adayın merak ettiği ücretli öğretmenlerin 2019 yılı maaş detayları ve çalışma şartlarına ilişkin detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Başvurular Nasıl Olmaktadır?

Son iki yılda uygulamaya konulan ücretli öğretmenlik başvuruları e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Burada Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu' başlığına adında açılan yeni sayfada, başvuru formunda yer alan bilgilerini teyit ederek başvurularını gerçekleştirmektedir. Maaş ve çalışma saatleri değişiklik gösterse de ücretli öğretmenlerin maaşı girdikleri ders saatine göre değişmektedir. Buna göre ücretli öğretmen adayları ayda ortalama 120 saat derse girmektedir.

2019-2020 Maaşları Ne Kadardır?

Ücretli öğretmenlik kapsamında Baka Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada "Ücretli öğretmenlerimizle ilgili iki aşamalı bir çalışma yürütüldüğünü, ders ücretlerindeki düzenlemelerin ekonomideki gelişmelere bağlı olarak yapılacağını belirtmiştir." Sözlerine yer verilirken 2019 yılı itibari ile ücretli öğretmenlik maaşları da en az 1.880 TL olarak hesaplanmaktadır. Fakat yeni eylem planının yürürlüğe konulması ile birlikte düzenlenen yeni uygulama sonrasında ek ders ücreti 2 kat artırılırsa yeni dönemde ücretli öğretmenler ayda 120 saat derse girmesi durumunda aylık 3000 TL'nin üzerinde maaş alabilecektir.