Bilindiği üzere uzunca sürelerdir beklenen KPSS 2018/2 tercih kılavuzu yayımlandı ve milyonlarca aday için KPSS puanlarıyla tercih süreci başladı. Adaylar lise, önlisans ve lisans KPSS puanlarıyla eğitim düzeyleri üzerinden ilgili memurluk kadrolarını tercih edecekler. Bu tercihlerde adayların dikkat etmesi gereken detaylar ve nitelik kodları, özel koşullar ya da bu koşullar hakkında bilgilendirmelere daha önce yaptığımız haberimizde değindik.

lgili haberimize ulaşmak için tıklayınız.

Kadrolar ve sayılar belli oldu

KPSS 2018/2 tercihleri için lise, önlisans ve lisans düzeyi üzerinden toplam alınacak kişi sayısı ve bu kadrolara dair bilgilendirmeleri gerçekleştirerek, adaylara ulaştırmaya çalıştık.

KPSS puanlarıyla memurluk kadroları haberimize ulaşmak için buraya tıklayınız.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercihlerini gerçekleştirmek isteyen adaylar için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktaları, nitelik kodlarının yer aldığı kılavuzda bulunmayan bazı kodları ve bunların ne anlama geldiğini, bahsi geçen kodların yer aldığı özel koşullar kılavuzunu ve çok daha fazlasını, adım adım resimli olarak hazırladık.

KPSS tercihleri nasıl yapılır? Tıkla öğren.

KPSS TERCİHLERİNDE AVANTAJ SAĞLAYAN BELGELER

Kamuya memur alım sürecinde adaylara avantaj sağlayacak bazı belgeler bulunuyor. Bu belgeler, uygulanacak mülakat süreci için önemli olabilecek, diğer adayların bir adım önüne taşıyacak belgelerdendir. Bahsi geçen belgeleri sıralamadan önce, bir konu hakkında dikkatinizi çekmek istiyoruz.
ÖNEMLİ NOT: Aşağıda yer vereceğimiz bu belgelerin bazıları, MEB ve devlet destekli yürütülen projelerle ücretsiz olarak edinilebilecek, devletin sağladığı kurslarla alınabilecek belgelerdir. Sizlere KPSS garantisi sunduğu ifade edilerek belge satmaya, kurs vermeye çalışan kişilere itibar etmeyiniz. Tüm belgelerin MEB tarafından onaylanmış olması gerekmektedir. Üstelik MEB tarafından onaylı hemen hemen çoğu sertifikanın da ücretsiz olarak vatandaşlara kursları sağlanmaktadır. Lütfen umut tacirlerine kanmayınız...

İşte belgeler:

Avantaj sağlayabilecek bazı belgeler; bilgisayar işletmenliği sertifkaları, ofis programları sertifikaları, çizim programları sertifikaları, ehliyet belgeleri, yabancı dil sertifikaları, sosyal ve sportif alanlarda elde edilmiş başarılar ya da alınmış eğitimlerle alakalı belgeler, diksiyon, beden dili ya da iletişim sertifikaları, mesleki sertifikaların tamamı şeklinde sıralanabilmektedir.


KPSS TERCİHLERİNDE YARDIMLAŞMA

KPSS tercih sürecini etkin geçirmek, yardımlaşmak ve bilgi paylaşımını hızlandırmak amacıyla kurduğumuz Facebook grubumuza katılmayı unutmayınız.

Katılmak için tıklayınız.