Uzun süredir tercih kılavuzunun yayımlanmasını bekleyen adaylar için ÖSYM bugün ( 11 Aralık 2018 ) yaptığı duyuruya göre KPSS 2018/2 Tercih kılavuzunu yayımladı.Yapılacak merkezi yerleştirmeye göre Lise Mezunu, Ön Lisans mezunu ve Lisans mezunu memur personel adayları alınacak. Alımlar farklı kadrolarda ve farklı kurumlar tarafından gerçekleştirilecek. İşin Olsa ekibi olarak derlediğimiz bu haberimizde sizlere kadro dağılımı, Tercih işlemleri için aranan şartlar ve tercih işlemleri hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

KPSS 2018/2 tercrih kılavuzu ile 83 kamu kurumu ve kamu kuruluşu Devlet personel Başkanlığı tarafından toplanmış talepler doğrultusunda 1729 kişilik alım kadrosu ile memur alımı ve personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre 1729 Memur Personel kadrosu ile, Lise mezunu, Ön Lisans Mezunu ve Lisans mezunu memur personel alınacak. Buna göre Lise Mezunu 201, Ön Lisans Mezunu 350 ve Lisans Mezunu 1178 memur alımı yapılacak.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına göre kadro dağılımı ise, 190 sayılı KHK ya tabi olan kurumlar 340 personel, Üniversiteler 143 personel ve Kamu Kurumları ise 1246 Memur personel alacak. Hizmet sınıflarına göre kadro dağılımı ise, Teknik Hizmetler Sınıfında 194, Sağlık ve yardımcı Sağlık Hizmetler sınıfında 37, Yardımcı Hizmetler sınıfında 8, Genel İdare Hizmetleri sınıfında 173 ve Avukatlık Hizmetleri Sınıfında 74 personel alınacak.

Ayrıca KİT pozisyonuna, Oratöğretim mezunu 185, Ön Lisans Mezunu 159 kişi ve Lisans mezunu 802 kişi öğrenim durumuna göre alımı yapılacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu kadrolarına ve alım yapan kurumlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Lisans Mezunu 1178 Memur Alınıyor! Tercih Edebileceğiniz Kadrolar Nedir?

Ön Lisans Mezunu 350 Memur Alınacak! KPSS 2018/2 Tercih Kılavuzuna Göre Kadrolar ve Kurumlar?

Tercih Kılavuzu İle Lise Mezunu 201 Memur Alımı Yapılacak! İşte Kurumlar

TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN ARANAN ŞARTLAR:

İlgili Tercih Kılavuzuna adayların başvuru yapabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki 6. fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak, 18 yaşını doldurmuş olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan kamu personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak ve alım yapılacak pozisyona göre belirtilen ve kadrosuna göre özel şartları taşmaları gereklidir. Bütün genel şartlara ve genel bilgilere ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzdan ulaşabilirsiniz.

Genel Bilgiler

TERCİH İŞLEMLERİ:

Ölçme Seçme ve Yerleştirme merkezi Başkanlığı tarafından bugün ( 11 Aralık 2018 ) itibari ile yapılan duyuruya göre KPSS 2018/2 tercih işlemleri başladı. Buna göre tercih işlemleri en geç 20 Aralık 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Tercih işlemleri ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresine giriniz ve “ADAY İŞLEMLERİ” alanına erişiniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girip tercih yapma işlemi ile yapılacaktır. Nasıl tercih yapacağını bilmiyorsanız İşin Olsa ekibi olarak hazırlanan nasıl tercih yapılır haberini inceleyebilirsiniz.

KPSS 2018/2 Tercihleri Nasıl Yapılır? Fotoğraflı Anlatım ve Nitelik Kodları Listesi

Tercih İşlemleri hakkkında ve ÖSYM tarafındna yapılmış olan duyuru ve Tercih kılavuzlarına " KPSS 2018/2 Tercih Kılavuzu Yayımlandı! " haberimizi inceleyebilirsiniz.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMA:

Tercih kılavuzu hakkında gelişmelerden haberde olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek veya Sosyal Medya grubumuz üzerinden diğer adaylar ile tartışmak için ve fikir alışverişi yapmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim