ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruyla birlikte, KPSS 2018/2 tercih işlemlerinin başlatıldığı aktarıldı. Bu duyuruda, KPSS 2018/2 tercihlerinde adayların tercih edebileceği ortaöğretim, önlisans ve lisans kadrolarına yer verildi. Tercih işlemleri için adaylar puanlarını, ilgili nitelikleri karşılamaları halinde kadrolara tercih ederek kullanabilecekler. Her kadro için yanında yer alan niteliklerin karşılanması gerekmektedir. Bu nitelikler, nitelik kodlarıyla belirtilmiştir ve nitelik kodlarının yer aldığı ayrı bir kılavuz bulunmaktadır. Tercih işlemlerini gerçekleştirecek adaylar için yol haritası olabilecek düzeyde bir anlatım yapmaya çalışacağız. Bu bağlamda tercihlerin gerçekleştirilmesi sürecine yönelik bilgilendirmelerimize geçelim:

KPSS 2018/2 Tercihleri Nasıl Yapılır?

Mezun olunan eğitim düzeyi üzerinden alınmış puanlarla kadroların tercih işlemleri gerçekleştirilebilir. Ortaöğretim düzeyi üzerinden memurluk kadrolarını tercih edeceğimizi düşünerek, tercih işlemlerinin yapılması noktasında bilinmesi gerekenlere değinelim:

1- Veteriner sağlık teknisyeni kadrosunu tercih etmek için aranan nitelik kodları 2047 ve 7225 olarak aktarılmıştır.

Bu kadrolarda bahsedilen nitelik kodlarını, nitelik kodlarının yer aldığı kılavuzda CTRL+F yaparak açılan ekrana 2047 yazarak aratalım.

2047 sayılı nitelik kodunun Ortaöğretim Kurumlarının Hayvan Sağlığı Alanı - Veteriner Sağlık Dalından veya Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı - Veteriner Sağlık Dalından mezun olmak şeklinde aktarıldığı görülmektedir. Diğer bir nitelik kodu ise 7225, bu nitelik koduna göz atacak olursak nitelik kodlarının yer aldığı kılavuzda bulunmadığını göreceğiz. Bu nitelik kodu bir özel şartı temsil etmektedir, dolayısıyla önceki haberimizde aktardığımız Özel Koşullar kısmından ulaşılabilir durumdadır. Buna göz atacağımızda göreceğimiz şey ise; 7225 kodunun Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması şeklinde aktarıldığıdır.


TERCİH İŞLEMLERİNİN YAPILMASI

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda tercih işlemlerinin yapılması noktasında " ADAY İŞLEMLERİ” alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve “Tercih Bildir” alanına tıkladıktan sonra size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir. Bu bilgilerde düzeltme gereği duyuyorsanız aşağıda
3.7. maddedeki açıklamalara göre hareket ediniz. Sonra hazırlamış olduğunuz tercih listenizdeki kadro ve pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız. Mezun olduğunuz ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih etmiş olduğunuz kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kabul edilmeyecektir. Tercihlerinizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurunuz. Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız. Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “Tercihleriniz ……….. tarihinde ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada “Yazdır” alanına tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız. " ifadelerine yer verilmiştir.

Daha fazla yardıma ihtiyaç duyuyorsanız Facebook grubumuza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız.

KILAVUZLAR, KADROLAR, ÖZEL KOŞULLAR KODLARI VE BÖLÜMLERE ERİŞMEK İÇİN TIKLAYINIZ.