Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB ) personel alımı için ilan yayımladı. Resmi gazetede az önce 5 Haziran 2023 tarihi ile yayımlanmış olan ilana göre Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda istihdam edilmek üzere 120 Kamu Personeli alımı gerçekleştirecek. Ayrıca alımlar Başkanlığın Ankara ve İstanbul Birimlerine gerçekleştirilecektir. Adaylarda aranacak başvuru şartları ve Kontenjan dağılımı belli oldu. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilan detaylarını aktaracağız.

Mezuniyete Göre Personel Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Lise Mezunu: 3 Şoför

Ön Lisans Mezunu: 33 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 9 Programcı, 6 Tekniker

Lisans Mezunu: 2 Biyolog, 1 Psikolog, 2 Mütercim Tercüman, 3 Avukat, 3 İstatistikçi, 2 Kimyager, 56 Mühendis

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

TÜSEB yayımladığı ilana göre adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. madesindeki A bendinde bulunan 1, 4, 5, 6 ve 7 Numaralı şartları sağlıyor olmak şatı aranacaktır. Bu kapsamda;

" Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şatlar aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Özel olarak adaylardan Eğitim, KPSS ve mesleki şartlar aranacak. Ortak Özel Şartlar ise;

  • Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • Daha önce görev yapılan Kamu kurumu veya Kuruluşunda disiplin cezası almamış olmak,
  • MS Office Programlarına hakim olmak,

gibi özel nitelikler talep edilmektedir.

KPSS Şartı ne Olacak?

2022 yılında yaılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

YDS Şartı Olacak Mı?

Söz konusu alım yapılacak kontenjanlara göre bazı kadrolar için YDS şartı aranıyor. Buna göre adayların Yabancı Dil sınavından İngilizce dilinden en az 50 puan almış olmaları gereklidir.

Eğitim Şartı Nedir?

Söz konusu alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinen yapılacağından adayların ilgili meslek dallarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Aşağıdaki tablo üzerinden meslek bilgisine ulaşabilirsiniz.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Söz konusu TÜSEB Personel alımı başvurusu önümüzdeki hafta başlayacak. Başvurular sadece iŞKUR üzerinen alınacağı aktarılıldı. Buna göre;

Başvuru Tarihleri: 12 - 16 Haziran 2023

Başvuru Adresi: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

İLANIN TAM METNİ