Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanlarına başvurularda sona geldik. KPSS puanı sırasına göre yapılacak personel alımları 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında yapılacak olup KPSS puanı en az 60 puan olan adaylar başvuru yapabilecekler.

Söz konusu başvuruları artık sona eren iki kamu kurumu Danıştay Başkanlığı ve TSE dir. Peki henüz başvuru yapmamış olan adaylar nasıl başvuru yapacak? Kontenjan dağılımı nedir?

Başvurular Sona Eriyor!

Danıştay Başkanlığı ve TSE Kamu personeli alımı başvuruları ayın başında başlamıştı. En geç 20 Ocak 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar aşağıdaki bilgileri kullanarak başvurularını gerçekleştirebilirsiniz.

Danıştay Başkanlığı Kamu Personeli Alımı İlanı 2022

Danıştay Başkanlığı bünyesine 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/A maddesi kapsamında kadrolu personel alımı yapılacak. Bu kapsamda Lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde yapılacak Sözlü sınav sonucuna göre 11. dereceli kadroya 5 Hizmetli alımı yapılacak. En az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylardan başvuru alınacak olup en fazla 35 yaşında olmak gerekiyor.

Başvurular 20 Ocak 2022 tarihinde sona erecek olup henüz başvuru yapmamış olan adaylar aşağıdaki bağlantı ile başvuru yapabilecekler. Başvuru sonuçlarını bekleyen adaylar ise KPSS puanı sırası ile yapılacak sıralama ile en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile değerlendirme sonuçları bir hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

https://www.isinolsa.com/kamu-personeli-alimi/danistay-baskanligi-60-kpss-ile-5-hizmetli-alimi-yapacak-en-h41019.html

TSE Yüksek Maaş İle Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2022

Türk Standartları Enstitüsü Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını duyurdu. Alımlar 6 farklı pozisyonda yapılacak olup KPSSP3 puan sırasına göre yapılacak değerlendirmeye göre sınav ile alım yapılacaktır. Başvurular 20 Ocak 2022 tarihinde sona erecek olup sonuçların en geç 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/tse-yuksek-maas-ile-7-sozlesmeli-personel-alimi-2022-ilani-h41032.html