Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı için ilan yayımlamıştı. Başvuru süreci Bugün itibari ile başlamış olup başvurular Elektronik Ortamda gerçekleştirilecektir. Söz Konusu olan ilana göre Kültür ve Turizm Bakanlığı 5 farklı ilde olmak üzere 41 Sözleşmeli Sanatçı Alımı yapacak. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı Alımları için adaylardan aranan nitelikler hangileridir? Başvurular nasıl ve ne zamana kadar yapılacaktır? Detayları sizlerle paylaşıyoruz.

5 Şehirde Sanatçı Alımı Kontenjan Dağılımı:

Başvuru Süreci İnternet'ten Başladı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuruları 15 Kasım 2021 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 24 Kasım 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece online olarak, e-Devlet – Kültür ve Turizm Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden yapılacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir? KPSS şartı Var mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuruları için genel ve özel nitelikler aranacak. Genel olarak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacak.

Özel Başvuru şartlarına Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Başvuru İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

1-Keman, viyola, viyolonsel, kontrabas, obua, klarinet, trompet, trombon (bas), piyano (Orkestra için), arp ve vurmalı çalgı branşları için; özel müzik öğrenimi aldığını gösterir öğrenim belgesinin veya çıkış belgesinin aslı veya onaylı örneği,

2-Tulum, kemençe, piyano (Çok Sesli Müzik Korosu için) branşları için; özel müzik öğrenimi aldığını gösteren öğrenim belgesinin veya çıkış belgesinin aslı veya onaylı örneği,

3-T.C. Kimlik numarasının da yer aldığı yazılı özgeçmiş.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU