Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Türkiye Yazma Eserler Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Söz konusu yayımlanan ilana göre Türkiye Yazma Eserler Kurumu ( YEK ) bünyesine farklı kadrolarda en az 50 KPSS Puanı ile alım yapacak. Alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adayları kapsayacak olup başvuru şartları ve kontenjan dağılımını sizlerle paylaşıyoruz.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı İlanı Yayımlandı!

Türkiye Yazma Eserler Kurumu bünyesine toplamda 58 kişilik kadro ile iki farklı ilan yayımladı. Bu doğrultuda yayımlanan ilanlara göre,

  • 24 Restoratör,
  • 12 Temizlik Personeli,
  • 2 teknisyen,
  • 20 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

alımı yapılacaktır. Detaylı Kontenjan dağılım ise,

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Tablosu:

Temizlik Personeli Alımı Tablosu:

Teknisyen Alımı İlanı

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

Söz konusu ilanlar için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasna engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Ne Olacak?

Türkiye Yazma Eserler Kurumu kamu personeli alımı için adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den puan almış olmaları gereklidir. Buna göre Güvenlik Görevlisi ile Temizlik Görevlisi alımlarında KPSSP94 puan türünden en az 55 puan. Restoratör alımı için ise KPSSp3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı aranacak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Özel Şartları nedir?

- Lise mezunu olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak,

- Silahlı Sİlahsız ÖGG Kartına sahip olmak,

- 10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşıyor olmak,

- Erkek Olmak

Temizlik Görevlisi ve Teknisyen Alımı Özel Şartları nedir?

- Lise ve dengi okul mezunu olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, 

- Temizlik görevini yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak.

- Teknisyen İçin Ortaöğretim kurumlarının Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanının Isıtma ve Sıhhi Tesisat Sistemleri veya Yapı Tesisat Sistemleri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü dallarının birinden mezun olmak.

- Erkek Olmak

Restoratör Alımı Özel Şartları nedir?

- Üniversitelerin taşınabilir kültür varlıklarını koruma ve onarım, kültür varlıklarını koruma ve onarım, sanat eserleri konservasyonu ve restorasyonu ya da Geleneksel Türk Sanatları lisans bölümlerinin birinden mezun olmak veya denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da üniversitelerin koruma ve onarım programları ile restorasyon ve konservasyon konularında yüksek lisans veya doktora yapmış olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Kültür Bakanlığı personel alımında adaylar başvurularını Aralık ayı içerisinde tamamlayacaklar. Sadece Başvuru şartlarını sağlayan adayların başvurusu alınacaktır. Başvurular sadece İnternet ortamında yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 12 - 26 Aralık 2022

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

24 RESTORATÖR ALIMI İLANIN TAM METNİ

34 DESTEK PERSONELİ VE KORUMA GÖREVLİSİ ALIMI İLANIN TAM METNİ