Bakanlık 2022 yılı personel alımı sona ererken adayların merak ettiği konulardan birisi olan başvuru sonuçları ne zaman açıklanacağı oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 69 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesi gereğince sözleşmeli olarak yapılıyor. 

Başvurularda Son Gün!

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine alacağı Müze Araştırmacısı ve Arkeolog alımı için başvurular 11 Nisan 2022 tarihi ile başlamış olup artık sona eriyor. Adaylar başvurularını sadece 25 Nisan 2022 tarihi ile sona erdirmeleri gereklidir. Bu bağlamda henüz başvuru yapmamış olan adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak hem ilanın detaylarını inceleyebilir hem de başvurularını gerçekleştirebilirler.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/kultur-bakanligi-206-sozlesmeli-personel-alimi-lise-on-lisans-h41661.html

Başvuru Değerlendirmeleri Nasıl Yapılacak?

Alınacak sözleşmeli personel pozisyon unvanı sayısının tercih edilen illere göre ayrı ayrı yarısını geçmemek kaydıyla başarılı adaylar arasından başarı puanı sırasına göre yedek liste belirlenecektir.

Sözlü Sınav Yapılacak!

Bakanlık Arkeolog ve Müze araştırmacısı alımı için sözlü sınav yapacak. Sözlü sınav sonucuna göre ise ataması yapılacak. Sözlü sınavda,

a) Pozisyon unvanına ilişkin mesleki bilgi düzeyi, (50 puan)

b) Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği, (10 puan)

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, (10 puan)

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, (10 puan)

d) Genel yetenek ve genel kültürü, (10 puan)

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, (10 puan)

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Arkeolog ve Müze Araştırmacısıiçin başvurular 25 Nisan 2022 tarihi ile sona erecek olup adaylar için başvuru sonuçları başvuruların sona ermesinden sonra 15 gün içerisinde ilan edilecektir. Bu yönde başvuru sonuçları Bakanlığın resmi İnternet adresi üzerinden veya kariyer adresi üzerinden 10 Mayıs 2022 tarihine kadar açıklanmış olması gereklidir.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA