Kültür ve Turizm Bakanlığı Kamu Personeli Alımı başvurusu henüz devam ediyor ancak önümüzdeki günlerde sona erecek. İlgili ilana henüz başvuru yapmamış olan adaylar için son günler. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl başvuru yapılıyor? gibi tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak siz değerli okurlarımız ile paylaşacağız.

Başvurular Hafta Başında Sona Erecek!

Nisan ayının ikinci haftası yayımlanmış olan ilan ile Bakanlık bünyesinde 149 kişilik kadro ile personel alımı yapacağını bildirmişti. Alımların en az lise ve KPSS 55 puan ile yapılması ile birlikte rekor başvuru yapıldı. Ancak henüz başvuru yapmamış olan adaylar için son şans. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı farklı şehirlerdeki taşra teşkilatındaki personel ihtiyacını karşılamak üzere 657 Sayılı devlet memurları kanunu kapsamında sözleşmeli 4/B personel alımı gerçekleştirilecek. 

İlan için başvurular 25 Nisan 2022 tarihi ile başlamıştı ve artık sona erecek. En geç 9 Mayıs 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular Elektornik ortamda gerçekleştirilecektir.

Elektronik Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/kultur-ve-turizm-kariyer-kapisi-is-alim

149 Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjan Dağılımı:

Kültür ve Turizm Bakanlığı en az lise, ön lisans ve lisans mezunu personel alımı yapacağını bildirirken alımlarda,

  • 82 Temizlik Personeli,
  • 64 Şoför,
  • 3 Bahçıvan

kadrolarında yapılacak. Şehre göre kontenjan dağılımına ve başvuru şartlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: Kültür Bakanlığı 149 Personel Alımı 4/B-En Az Lise ve 55 KPSS ( Temizlik, Şoför, Bahçıvan )

55 KPSS Puanı Olanlar Başvuru Yapabilecek?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı için KPSS şartı yer alıyor. 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 55 puan almış olmak şartı ile personel alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Kültür Bakanlığı 149 personel alımı için başvurularda KPSS Puanı kullanıldığından değerlendirmelerde de KPSS puan sırası alınacak. Buna göre 149 ASİL aday belirlenerek 447 Kişi de Yedek aday olarak açıklanacak.

BAŞVURU DETAYLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim