Türkiye’nin en prestijli ve en köklü kamu kurumları arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası özellikle farklı pozisyonlar personel istihdam etmekte olup bunun yanı sıra 2019 yılı içerisinde de yine farklı kadrolarda istihdam yapmayı sürdürmektedir. Bankanın kariyer sayfasında yer alan habere göre kuru bünyesinde istihdam edilmek üzere 25 bilgisayar mühendisi alımı yapılacağı duyurulmuştur. İlgili kadroya başvurmak isteyen adaylar için başvuru detayları, şartları şu şekilde yer almıştır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

TCMB tarafından 2019 yılı içerisinde yapılacak olan 25 bilgisayar mühendisi alımında istihdam edilecek olan adayların sağlaması şartlar arasında şunlar yer almaktadır. İstihdam edilecek olan Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nde görevlendirilecek olup ilgili kadrolar için başvuru şartları şunlardır.

  • 01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olma,
  • Genel alım şartlarını sağlama,
  • En az dört yıllık eğitim veren bilgisayar mühendisliği lisans eğitimini tamamlamış olmak,
  • Son iki yıl içinde yapılan TCMB işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak,
  • Son iki yıl içinde yapılan(YDS) veya (e-YDS) en az 70 İngilizce puanına ya da (TOEFL-iBT) sınavlarından en az 84 puan almış olmak.
  • Son iki yıl içinde yapılan (KPSS) sınavından en az 80 KPSSP1 puanı veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 80 sayısal puan veya GRE sınavından en az 156 sayısal puan veya GMAT sınavından en az 585 puan almış olmak.

Başvuru Detayları

İlgili kadroya başvurmak isteyen adaylar için başvurular 26 Ağustos 2019 tarihinde açılacaktır. Adaylar başvuru yaptıktan sonra14 Eylül 2019’da yazılı meslek sınavında ve daha sonra 24-26 Eylül’de kişilik ve yeterlilik sınavına girecek olup alımın son aşaması olan mülakat sınavı ise 39 ekim ile 3 Kasım arasında gerçekleşecektir.

Başvurular ise www.insankaynaklari.tcmb.gov.tr adresinden yapılacaktır.

Bilgisayar Mühendisi Maaşları 2019: https://www.isinolsa.com/bilgi-bankasi/2019-zamli-bilgisayar-muhendisi-maaslari-kamu-ve-ozel-sektor-h27070.html