Son dönemlerde önemi giderek artan bilgisayar mühendisliğini tercih etmek isteyen adayaların sektördeki güncel durumu bilmesi yararlı olabilir. Bu kapsamda bilgisayar mühendisi maaşları ne kadar, prim, diğer ödemeler ve konuyla ilgili bilinmesi gereken detaylar neler gibi çeşitli konulara değinilmesi yararlı olacaktır.

2019 YILI ÖZELSEKTÖR BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ MAAŞLARI

Mesleğe yeni başlayan bilgisayar mühendisleri 2650 TL ile 3000 TL arasında dar bir skalada ödeme ile tecrübe kazanmaya başlar ve kısa süre içerisinde maaşı da tecrübesiyle birlikte artar. 3 yıl gibi kısa süre içerisinde 3250 TL ile 5000 TL arasında maaş almaya başlayan bilgisayar mühendislerinin bu noktadan sonra ne kadar maaş alacağı yarattığı katma değere bağlı olarak değişecektir. Bilgisayar mühendislerinin çoğu asıl mesleğinin yanısıra kişisel girişimlerde de bulunduğu için yüksek miktarlarda gelir elde edebilmektedir.

2019 YILI KAMU BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ MAAŞLARI

Mesleğe yeni başlayan ve kamu sektöründe çalışan bekar bir bilgisayar mühendisi bekarken 5 bin TL ile çalışır. En tecrübeli, kıdemli bilgisayar mühendisleri kamu sektöründe 5 bin 638 TL ile istihdam edilmektedir. Mesleğe girişte iyi denilebilecek bir ücretle çalışılsa da skala tecrübeye kıyasla oldukça dardır.